Gebruikergedefinieerde getalnotaties

U kunt uw eigen getalnotaties definiëren voor het weergeven van getallen in LibreOffice Calc.

Als u bijvoorbeeld het getal 10.200.000 als 10,2 miljoen wilt weergeven, doet u het volgende:

1. Selecteer de cellen waarop u een nieuwe, gebruikergedefinieerde notatie wilt toepassen.

2. Kies Opmaak - Cellen - Getallen.

3. In de keuzelijst Categorieën selecteert u 'Gebruikergedefinieerd'.

4. In het tekstvak Notatiecode voert u de volgende code in:

0,0.. "miljoen"

5. Klik op OK.

De volgende tabel toont de effecten van afronden, scheidingstekens voor duizendtallen (.), scheidingstekens voor decimalen (,) en de tijdelijke aanduidingen # en 0.

Aantal

,#.. "miljoen"

0,0.. "miljoen"

#.. "miljoen"

10,2 miljoen

10,2 miljoen

10 miljoen

,5 miljoen

0,5 miljoen

1 miljoen

100, miljoen

100,0 miljoen

100 miljoen