Negatieve getallen accentueren

U kunt cellen opmaken met een opmaak die negatieve getallen in rood laat zien. Als alternatief kunt u uw eigen getalopmaak definiëren, waarin negatieve getallen ook met een aantal andere kleuren kunnen worden geaccentueerd.

1. Selecteer de cellen en kies Opmaak - Cellen.

2. Kies een getalopmaak op het tabblad Getallen en selecteer de functie Negatieve getallen rood. Klik op OK.

De opmaak voor getallen in cellen is gedefiniëerd in twee delen. De opmaak voor positieve getallen en nul staat voor de puntkomma en na de puntkomma staat de formule voor negatieve getallen. U kunt de code (RED) veranderen onder Code voor de opmaak. Voer, bijvoorbeeld, in plaats van RED,YELLOW in. Als de nieuwe code in de lijst verschijnt, nadat u op het pictogram Toevoegen hebt geklikt, is het een geldige invoer.