Som

Voegt de som van een celbereik in de huidige cel in of voegt somwaarden in geselecteerde cellen in. Klik in een cel, klik op dit pictogram en pas, optioneel, het celbereik aan. Of selecteer enkele cellen waarin de somwaarden moeten worden ingevoegd en klik dan op het pictogram.

Pictogram

Som

LibreOffice stelt automatisch een cellenbereik voor, mits het werkblad gegevens bevat. Als het cellenbereik al een somfunctie bevat, kunt u deze met de nieuwe samenvoegen om de totale som van het bereik te verkrijgen. Als het bereik filters bevat, wordt de Functie Subtotalen ingevoegd in plaats van de functie Som.

Klik op het pictogram Accepteren (groene vinkje) om de formule, die getoond wordt in de invoerregel, te gebruiken.