WERKDAG.INT

Het resultaat is een datumgetal dat kan worden opgemaakt als datum. De gebruiker kan de datum van een dag zien die nog een bepaald aantal werkdagen verwijderd is van de startdatum (ervoor of erna). Er zijn opties om weekenddagen en feestdagen (vakanties) te definiëren. De optionele weekendparameter (of een tekenreeks) kan worden gebruikt om de weekenddagen (of dagen waarop niet gewerkt wordt in de week) te definiëren. Ook, optioneel, kan de gebruiker een lijst met vakanties definiëren die niet worden geteld als werkdagen.

Syntaxis

WERKDAG.INT(Startdatum; Dagen; Weekend; Feestdagen)

Startdatum is de datum vanaf wanneer de berekening wordt uitgevoerd. Als de startdatum een werkdag is, wordt die dag opgenomen in de berekening. Dit is vereist.

Dagen is het aantal werkdagen. Positieve waarden voor een resultaat na de startdatum, negatieve waarden voor een resultaat voor de startdatum.

Weekend is een optionele paramater - een nummer of een tekenreeks om de dagen van de week te specificeren die weekenddagen zijn en niet beschouwd worden als werkdagen. Weekend is een weekendnummer of tekensreeks die specificeerd wanneer het weekend begint. De waarden voor het weekendnummer geven de volgende weekenddagen aan:

Nummers 1 t/m 7 voor tweedaagse weekenden en 11 t/m 17 voor ééndaagse weekenden.

Getal

Weekend

1 of weggelaten

Zaterdag en zondag

2

Zondag en maandag

3

Maandag en dinsdag

4

Dinsdag en woensdag

5

Woensdag en donderdag

6

Donderdag en vrijdag

7

Vrijdag en zaterdag

11

Alleen zondag

12

Alleen maandag

13

Alleen dinsdag

14

Alleen woensdag

15

Alleen donderdag

16

Alleen vrijdag

17

Alleen zaterdag

De tekenreeks Weekend biedt een andere manier om de wekelijkse niet-werkdagen te definiëren. Het moet zeven (7) tekens bevatten - nullen (0) voor een werkdag en enen (1) voor een niet-werkdag. Elk teken vertegenwoordigt een dag van de week, beginnend met Maandag. Alleen 1 en 0 zijn toegestaan. "1111111"is een ongeldige tekenreeks en mag niet worden gebruikt. Bijvoorbeeld, de tekenreeks Weekend "0000011" definieert zaterdag en zondag als niet-werkdagen.

Vakanties is een optionele lijst met data die als niet-werkdagen moeten worden geteld. De lijst mag opgegeven worden in een celbereik.

Voorbeeld

Welke datum ligt 20 werkdagen na 13 december 2016? Voer de startdatum in C3 in en het aantal werkdagen in D3.

De weekendparameter (getal) mag leeg zijn of gedefinieerd als 1 voor een standaard weekend (dagen waarop niet wordt gewerkt) - zaterdag en zondag.

De cellen F3 tot en met J3 bevatten vijf (5) vakanties/feestdagen voor Kerstmis en Nieuwjaar in datumopmaak: 24 december 2016, 25 december 2016, 26 december 2016, 31 december 2016 en 1 januari 2017.

=WERKDAGEN.INT(C3;D3;;F3:J3) geeft 11 januari 2017 terug in de resultaatcel D6 (gebruik datumopmaakt voor deze cel).January 11, 2017 in the result cell, say D6.

Gebruik de weekendparameter 7 om vrijdag en zaterdag als weekenddagen te definieren.

=WERKDAG.INT(C3;D3;7;F3:J3) geeft 15 januari 2017 met als weekendparameter 7.

Gebruik de weekendparameter 11 om zondag alleen als weekenddag te definieren.

=WERKDAG.INT(C3;D3;11;F3:J3) geeft 9 januari 2017.

U kunt ook de weekend-tekenreeks "0000001" gebruiken voor zondag als weekenddag.

=WERKDAG.INT(C3;D3;"0000001";F3:J3) geeft 9 januari 2017.

De functie kan zonder de twee optionele parameters - weekdagen en vakanties - gebruikt worden door ze weg te laten.

=WERKDAG.INT(C3;D3) geeft als resultaat: 10 januari 2017.