Sorteercriteria

Specificeer hier de sorteercriteria voor het geselecteerde bereik.

Notitiepictogram

Overtuig u ervan dat u de rijkoppen/kolomkoppen, samen met de rijen/kolommen die moeten worden gesorteerd, selecteert.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Gegevens - Sorteren, tabblad Sorteercriteria.

Op de werkbalk Standaard, klik op

Pictogram

Oplopend sorteren

Pictogram

Aflopend sorteren

Sorteren op

Selecteer de kolom die u als primaire sorteersleutel wilt gebruiken.

Oplopend

Sorteert de selectie van de laagste waarde naar de hoogste waarde. De sorteerregels worden bepaald door de taalinsteling. U kunt de sorteerregels opgeven met Gegevens - Sorteren - Opties. U definieert de standaardwaarde in - Taalinstellingen - Talen.

Aflopend

Sorteert de selectie van de hoogste waarde naar de laagste waarde. U kunt de sorteerregels opgeven met Gegevens > Sorteren > Opties. U definieert de standaardwaarde in - Taalinstellingen - Talen.

Daarna op

Selecteer de kolom die u als de secundaire sorteersleutel wilt gebruiken.

Oplopend

Sorteert de selectie van de laagste waarde naar de hoogste waarde. U kunt de sorteerregels opgeven met Gegevens - Sorteren - Opties. U definieert de standaardwaarde in - Taalinstellingen - Talen.

Aflopend

Sorteert de selectie van de hoogste waarde naar de laagste waarde. U kunt de sorteerregels opgeven met Gegevens - Sorteren - Opties. U definieert de standaardwaarde in - Taalinstellingen - Talen.

Oplopend/Aflopend sorteren

Sorteert de selectie van de hoogste naar de laagste waarde, of van de laagste naar de hoogste waarde. Getalvelden worden gesorteerd op grootte en tekstvelden op de volgorde van de tekens. U kunt de sorteerregels opgeven met Gegevens - Sorteren - Opties. U definieert de standaardwaarde met - Taalinstellingen - Talen.

Pictogrammen op de werkbalk Standaard

Pictogram

Oplopend sorteren

Pictogram

Aflopend sorteren