Opmaakprofielen

Gebruik het paneel Stijlen en opmaak van de Zijbalk om opmaakprofielen op cellen en pagina's toe te passen. U kunt bestaande opmaakprofielen toepassen, bijwerken en aanpassen of nieuwe opmaakprofielen maken.

Het vastzetbare venster Stijlen en opmaak kan open blijven staan terwijl het document bewerkt wordt.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Beeld - Opmaakprofielen

Op de werkbalk Opmaak klikt u op

Pictogram

Opmaakprofielen

Zo past u een celopmaakprofiel toe:

1. Selecteer de cel of het celbereik.

2. Dubbelklik op het opmaakprofiel in het venster Stijlen en opmaak.

Celopmaakprofielen

Geeft de lijst met de beschikbare celopmaakprofielen weer voor indirecte celopmaak.

Pictogram

Celopmaakprofielen

Pagina-opmaakprofielen

Geeft de pagina-opmaakprofielen voor indirecte pagina-opmaak weer.

Pictogram

Pagina-opmaakprofielen

Gietermodus

Schakelt de Gietermodus in en uit. Gebruik het verfblik om het geselecteerde opmaakprofiel in het venster Stijlen en opmaak toe te wijzen.

Pictogram

Gietermodus

Zo past u een nieuw opmaakprofiel toe met de gietermodus:

1. Selecteer het gewenste opmaakprofiel in het venster Stijlen en opmaak.

2. Klik op het pictogram Gietermodus.

3. Klik op een cel om er een opmaak op toe te passen of sleep uw muis over een bepaald bereik om de opmaak op het hele bereik toe te passen. Herhaal deze actie voor andere cellen en bereiken.

4. Klik nogmaals op Gietermodus om deze modus te verlaten.

Nieuw opmaakprofiel uit selectie

Maakt een nieuw opmaakprofiel gebaseerd op de opmaak van een geselecteerd object. Wijs een naam toe voor het opmaakprofiel in het dialoogvenster Opmaakprofiel maken.

Pictogram

Nieuw opmaakprofiel uit selectie

Opmaakprofiel bijwerken

Werkt het geselecteerde opmaakprofiel in het venster Stijlen en opmaak bij met de huidige opmaak van het geselecteerde object.

Pictogram

Opmaakprofiel bijwerken

Lijst met opmaakprofielen

Geeft de lijst met de opmaakprofielen van de geselecteerde categorie met opmaakprofielen weer.

In het contextmenu kunt u opdrachten kiezen om een nieuw opmaakprofiel te maken, een door de gebruiker gedefinieerd opmaakprofiel te verwijderen of het geselecteerd opmaakprofiel te wijzigen.

Groepen opmaakprofielen

Lijst met beschikbare groepen opmaakprofielen.