Weekdag-functie [VBA]

De functie WEEKDAG geeft de dag in de week van de opgegeven dag.

Waarschuwingspictogram

Deze functie of constante wordt ingeschakeld met de opdracht Option VBASupport 1 vóór de uitvoerbare programmacode in een module.

Syntaxis:

WeekdayName(Weekday as Integer [,Abbreviate as Boolean [,FirstDayofWeek as Integer]])

Geretourneerde waarde:

String

Parameters:

Weekdag: Waarde van 1 t/m 7, maan­dag t/m zon­dag, waarvan de naam van de dag berekend moet worden.

Afkorten: Optioneel. Een Booleaanse waarde die aangeeft of de naam van de weekdag moet worden afgekort.

EersteDagVanWeekOptioneel. Geeft de eerste dag van de week aan.

Eerste dag van week:

Benoemde constante

Waarde

Omschrijving

vbUseSystemDayOfWeek

National Language Support (NLS) API-instellingen gebruiken

vbSun­day

zondag (standaard)

vbMonday

maandag

vbTuesday

dinsdag

vbWednesday

woensdag

vbThursday

donderdag

vbFriday

vrijdag

vbSaturday

zaterdag

Foutcodes:

Geen

Voorbeeld:

REM  *****  BASIC  *****

Option VBASupport 1

Sub Example_WeekdayName

Dim tgf as Integer

tgf = 6

print tdf &" "& WeekdayName(tgf,False,vbSunday)