LSet-functie

Lijnt een tekenreeks uit aan de linkerkant van een tekenreeksvariabele of kopieert een gebruikergedefinieerd type variabele naar een ander gebruikergedefinieerd type.

Syntaxis:

LSet Var As String = Tekst of LSet Var1 = Var2

Parameters:

Var: Elke tekenreeksvariabele waarin de tekenreeks zich bevindt die aan de linkerkant moet worden uitgelijnd.

Tekst: Tekenreeks die aan de linkerkant van de tekenreeksvariabele moet worden uitgelijnd.

Var1: Naam van het door de gebruiker gedefinieerde type variabele waarnaar moet worden gekopieerd.

Var2: Naam van het door de gebruiker gedefinieerde type variabele dat moet worden gekopieerd.

Als de tekenreeks korter is dan de tekenreeksvariabele, lijnt LSet de tekenreeks links uit binnen de tekenreeksvariabele. Elk overblijvende teken in de tekenreeksvariabele wordt vervangen door een spatie. Als de tekenreeks langer is dan de tekenreeksvariabele, worden alleen de meest linkse tekens tot de lengte van de tekenreeksvariabele gekopieerd. Met de LSetinstructie kunt u ook een door de gebruiker gedefinieerd type variabele naar een andere variabele van hetzelfde soort kopiëren.

Voorbeeld:

Sub ExampleRLSet

Dim sVar As String

Dim sExpr As String

sVar = String(40,"*")

sExpr = "SBX"

' Lijn "SBX" binnen de referentietekenreeks van 40-tekens uit

' Vervangt sterretjes door spaties

RSet sVar = sExpr

Print ">"; sVar; "<"

sVar = String(5,"*")

sExpr = "123457896"

RSet sVar = sExpr

Print ">"; sVar; "<"

sVar = String(40,"*")

sExpr = "SBX"

' Lijnt "SBX" binnen de 40-teken referentietekenreeks links uit

LSet sVar = sExpr

Print ">"; sVar; "<"

sVar = String(5,"*")

sExpr = "123456789"

LSet sVar = sExpr

Print ">"; sVar; "<"