On...GoSub-instructie; On...GoTo-instructie

Vertakt naar één van verschillende gespecificeerde regels in de programmacode, afhankelijk van de waarde van een numerieke expressie.

Syntaxis:

On N GoSub Label1[, Label2[, Label3[,...]]]

On NumExpressie GoTo Label1[, Label2[, Label3[,...]]]

Parameters:

NumExpressie: Elke numerieke expressie tussen 0 en 255 die bepaalt naar welke van de regels het programma vertakt. Als NumExpressie 0 is, zal de expressie niet worden uitgevoerd. Als NumExpressie groter is dan 0, springt het programma naar de respectievelijke label met een positiegetal overeenkomstig de expressie (1 = Eerste label; 2 = Tweede label)

Label: Bestemmingsregel volgens GoTo-of GoSub-structuur.

Notitiepictogram

De GoTo of GoSub regels zijn geldig.

Voorbeeld:

Sub ExampleOnGosub

Dim iVar As Integer

Dim sVar As String

iVar = 2

sVar =""

On iVar GoSub Sub1, Sub2

On iVar GoTo Line1, Line2

Exit Sub

Sub1:

sVar =sVar & " Van Sub 1 naar" : Return

Sub2:

sVar =sVar & " Van Sub 2 naar" : Return

Line1:

sVar =sVar & " Label 1" : GoTo Einde

Line2:

sVar =sVar & " Label 2"

Ende:

MsgBox sVar,0,"On...GoSub"

End Sub