GoTo-instructie

Zet de programma-uitvoering voort binnen een 'Sub' of 'Function' bij de procedureregel die door een label aangegeven wordt.

Syntaxis:

zie 'Parameters'

Parameters:

Sub/Function

instructieblok

Label1

Label2:

instructieblok

Exit Sub

Label1:

instructieblok

GoTo Label2

End Sub/Function

Via de GoTo-instructie kunt u LibreOffice Basic opdragen de programma-uitvoering ergens anders binnen de procedure voort te zetten. Deze plaats moet aangeduid worden met een label. Wijs een naam toe en sluit deze af met een dubbele punt (:) om een label in te stellen.

Waarschuwingspictogram

U kunt de GoTo-instructie niet gebruiken om uit een 'Sub' of 'Function' te springen.

Voorbeeld:

zie 'Parameters'