On Error GoTo ...-instructie

Schakelt een foutafhandelingsroutine in nadat er een fout is opgetreden, of hervat de uitvoering van het programma.

Syntaxis:

On {[Local] Error GoTo Labelnaam | GoTo 0 | Resume Next}

Parameters:

GoTo LabelNaam: Als er een fout optreedt, wordt hiermee de foutafhandelingsroutine ingeschakeld die begint bij de regel LabelNaam.

Resume Next: Als er een fout optreedt, wordt de uitvoering van een programma voortgezet met de instructie die volgt op de instructie waarin de fout optrad.

GoTo 0: Schakelt de foutafhandelingsroutine in de huidige procedure uit.

Local: "On error" is globaal in bereik en blijft actief totdat het wordt geannuleerd door een andere "On error"-instructie. "On Local error" is lokaal voor de routine die het activeert. Afhandeling van Local error gaat vóór enige eerdere globale instelling. Als de activerende routine eindigt, wordt de lokale foutafhandeling automatisch geannuleerd en eerder globale instellingen worden hersteld.

De vermelding "On Error GoTo" wordt gebruikt als er fouten optreden in een macro.

Voorbeeld:

Sub ExampleReset

On Error GoTo ErrorHandler

Dim iNumber As Integer

Dim iCount As Integer

Dim sLine As String

Dim aFile As String

aFile = "c:\data.txt"

iNumber = Freefile

Open aFile For Output As #iNumber

Print #iGetal, "Dit is een tekstregel"

Close #iNumber

iNumber = Freefile

Open aFile For Input As iNumber

For iCount = 1 To 5

Line Input #iNumber, sLine

If sLine <>"" Then

Rem

End If

Next iCount

Close #iNumber

Exit Sub

ErrorHandler:

Reset

MsgBox "Alle bestanden zullen worden gesloten",0,"Fout:"