Verktøylinja «Egenskaper for tegneobjekter»

Du kan se verktøylinja Egenskaper for tegneobjekter i Writer og Calc. Velg menyen Vis → Verktøylinjer → Egenskaper for tegneobjekter. Kontrollelementene er tilgjengelige nå er tegneobjekt er valgt. Som standard vil forskjellige knapper vises, avhengig av om det er et tekstdokument eller et regneark.

Linje

Angi egenskapene for en valgt linje.

Ikon

Linje

Pilstil

Åpne verktøylinja for pilspisser. Bruk symbolet til å velge stil for enden på den valgte linja.

Ikon

Pilstil

Linjestil

Select the line style that you want to use.

Ikon

Linjestil

Linjebredde

Select the width for the line. You can append a measurement unit. A zero line width results in a hairline with a width of one pixel of the output medium.

Ikon

Linjebredde

Linjefarge

Select a color for the line.

Ikon

Linjefarge

Område

Angi hva objektene skal fylles med.

Ikon

Område

Områdestil/fyll

Velg den fylltypen du vil bruke på tegneobjektet.

Ikon

Områdestil/-fyll

Roter

Roter det valgte objektet.

Ikon

Roter

Endre forankring

Lar deg bytte mellom ulike måter å forankre et objekt til dokumentet på.

Ikon

Endre forankring

Til forgrunn

Flytt objektet foran teksten.

Ikon

Til forgrunn

Til bakgrunn

Flytt objektet bak teksten.

Ikon

Til bakgrunn

Flytt fremst

Flytt det valgte objektet fremst så det ligger foran alle andre objekter.

Ikon

Flytt fremst

Flytt bakerst

Flytt det valgte objektet bakerst, slik at det ligger bak alle andre objekter.

Ikon

Flytt bakerst

Justering

Velg justering for de valgte objektene.

Ikon

Justering