Formateringslinja

Formateringslinja inneholder flere funksjoner for tekstformatering.

Stiler

Velg om dialogvinduet for stiler og formatering skal vises eller skjules. I dette vinduet kan du ordne og ta i bruk stiler.

Stilbehandler

Stiler

Bruk Avsnittsstill

Gir en stil til avsnittet eller et valgt objekt.

Angi Avsnittsstil

Angi avsnittsstil

Skriftnavn

Velg en skrifttype fra lista, eller skriv inn navnet pÄ en skrift direkte.

Du kan skrive inn flere skrifter, adskilt med semikolon. Dersom den fĂžrste skriften ikke finnes, prĂžver LibreOffice de neste skriftene i rekkefĂžlge.

Ikon

Skriftnavn

SkriftstĂžrrelse

Lar deg velge ulike skriftstÞrrelser fra denne lista. Du kan ogsÄ oppgi stÞrrelsen manuelt.

Halvfet

Sett den valgte teksten i halvfete typer. Hvis markÞren stÄr i et ord vil hele ordet fÄ halvfet skrift. Hvis den markerte teksten allerede er i halvfete typer sÄ blir denne formateringa fjernet.

Ikon

Halvfet

Kursiv

Sett den valgte teksten i kursiv. Hvis markÞren stÄr i et ord vil hele ordet bli satt i kursiv. Hvis teksten allerede er i kursiv, vil denne formateringa bli fjernet.

Ikon

Kursiv

Understreking

Understrek eller fjern understrekinga pÄ den valgte teksten.

Ikon

Understreking

Venstre

Juster de valgte avsnittene til venstre marg.

Ikon

Venstrejustert

Midtstilt

Plasser de valgte avsnittene pÄ midten av siden.

Ikon

HĂžyre

Juster de valgte avsnittene til hĂžyre marg

Ikon

HĂžyrejustert

Blokkjuster

Blokkjuster det valgte avsnittet (jevn marg pĂ„ begge sider). Du kan ogsĂ„ stille inn hvordan du vil at den siste linja i et avsnitt skal oppfĂžre seg ved Ă„ velge Format → Avsnitt → Justering.

Ikon

Blokkjustert

Nummerering pÄ/av

Legger til eller fjerner nummerering i de valgte avsnittene. Velg Format → Punkter og nummerering for Ă„ velge nummereringsformat. Du kan vise verktĂžylinja Punkter og nummerering ved Ă„ velge Vis → VerktĂžylinjer → Punkter og nummerering.

Ikon

Nummerering pÄ/av

Punktmerking pÄ/av

Legg til eller fjern punktmerker i de valgte avsnittene.

Ikon

Punktmerking pÄ/av

Mindre innrykk

Trykk pÄ knappen Minske innrykk for Ä redusere venstreinnrykket pÄ gjeldende avsnitt eller celleinnhold og sette det til forrige tabulatorstopp.

Mindre innrykk

Mindre innrykk

StĂžrre innrykk

Trykk pÄ knappen StÞrre innrykk for Ä Þke venstreinnrykket pÄ det gjeldende avsnitt eller celleinnhold og sette det til neste tabulatorstopp.

Ikon

StĂžrre innrykk

Skriftfarge

Click to apply the current font color to the selected characters. You can also click here, and then drag a selection to change the text color. Click the arrow next to the icon to open the Font color toolbar.

Ikon

Skriftfarge

Utheving

Velg bakgrunnsfargen pÄ tekstutvalget. Hvis inget utvalg er gjort, klikk pÄUthev fargeVelg teksten du vil utheve og klikk sÄUthevingsfarge ikonet igjen. For Ä endre farge, trykk pÄ pila ved denne knappen og velg den fargen du vil ha.

Ikon

Uthevingsfarge

Bakgrunnsfarge

Trykk for Ă„ Ă„pne en verktĂžylinje der du kan velge en bakgrunnsfarge for et avsnitt. Fargen kan settes inn i det gjeldande avsnittet eller i markerte avsnitt.

Ikon

Bakgrunnsfarge

Flere ikoner

StĂžrre skrift

Øker skriftstÞrrelsen pÄ den valgte teksten.

Mindre skrift

Minsker skriftstÞrrelsen pÄ den valgte teksten.

Hvis CTL-stÞtte (kompleks tekst) er slÄtt pÄ, vil to ekstra ikoner vÊre synlige.

Venstre mot hĂžyre

venstre til hĂžyre-ikon

Teksten blir skrevet fra venstre mot hĂžyre.

HĂžyre mot venstre

hĂžyre til venstre ikon

Teksten blir skrevet fra hÞyre mot venstre. Dette brukes pÄ tekst som er formatert med kompleks tekst-oppsett.