Vis

Denne menyen inneholder kommandoer for Ä styre hvordan dokumentet skal vises pÄ skjermen.

Normal

Viser hvordan dokumentet ser ut nÄr det skrives ut.

Web

Viser dokumentet slik det vil se ut i en nettleser. Dette er nyttig nÄr du lager HTML-dokument.

HTML-kilde

Viser kildeteksten til gjeldende HTML-dokument. Denne visingen er tilgjengelig nÄr du lager et nytt HTML-dokument eller Äpner et tidligere lagret dokument.

VerktĂžylinjer

Åpne en undermeny for Ă„ vise eller skjule verktĂžylinjer. En verktĂžylinje inneholder knapper og valg som gjĂžr det lett Ă„ bruke LibreOffice-kommandoer.

Statuslinja

Vis eller skjul statuslinja nederst i vinduet.

Linjaler

Inneholder en udermeny som viser eller skjuler horisontale eller vertikale linjaler.

Rullefelt

Viser eller skjuler horisontale og vertikale rullefeltene som brukes for endre det synlige dokumentomrÄdet som det ikke er plass til i vinduet

Tekstgrenser

Viser eller skjuler grensene for omrÄdet av siden som kan skrives ut. Disse grenselinjene skrives ikke ut.

Tabellgrenser

Viser eller skjuler kantlinjene rundt tabellceller. Kantlinjene er bare synlige pÄ skjermen, og blir ikke skrevet ut.

Bilde og Diagram

Viser eller skjuler grafiske objekt som bilder og diagram i et dokument

Merknader

Viser eller skjuler et dokuments merknader og svarene til kommentarene

«Formateringsmerker»

Viser tegn som ikke blir skrevet ut i teksten. Dette kan vĂŠre tegn som avsnittsmerker, linjeskift, tabulatorinnrykk og mellomrom.

Grid and Help Lines

Toggle the visibility of grid points and guide lines to help object moving and precise position in the current sheet.

Skjul blanktegn

Vis dokument med blanktegn ved begynnelsen og slutten av skjulte sider.

Spor endringer

Shows or hides recorded changes.

Feltskygge

Viser eller skjuler feltskygger, inkluderte harde mellomrom, myke bindestreker, register og fotnoter.

Feltnavn

Bytter mellom Ă„ vise feltnavn og feltinnehold i vising av felt. Dersom det er krysset av her, vises feltnavnene. Hvis ikke, vises innheholdet. I noen tilfeller kan ikke feltinneholdet vises.

Skjulte avsnitt

Viser eller skjuler skjulte avsnitt. Dette valget gjelder bare visninga av skjulte avsnitt pÄ skjermen, ikke i utskrifter.

Sidebar

The Sidebar is a vertical graphical user interface that primarily provides contextual properties, style management, document navigation, and media gallery features.

Stiler

Med stilbehandleren kan du bruke, lage, redigere, legge til og slette formateringsstiler. Du kan ta i bruk en stil ved Ă„ dobbeltklikke den.

Galleriet

Opens the Gallery deck of the Sidebar, where you can select images and audio clips to insert into your document.

Dokumentstruktur

Viser eller skjuler dokumentstrukturen. Med den kan du hoppe raskt til ulike deler av dokumentet. Du kan ogsÄ bruke dokumentstrukturen til Ä sette inn elementer fra det gjeldende dokumentet eller fra andre Äpne dokumenter, eller til Ä behandle hoveddokumenter. Hvis du vil redigere et element i dokumentstrukturen, hÞyreklikker du et element og velger en funksjon fra sprettoppmenyen. Hvis du vil, kan du dock dokumentstrukturvinduet i kanten pÄ arbeidsomrÄdet.

Datakilder

Åpne en liste med databaser som er registrert i LibreOffice. Her kan du ogsĂ„ hĂ„ndtere innholdet i databasene.

Fullskjerm

Vis eller skjul menyene og verktÞylinjene i Writer eller Calc. For Ä gÄ ut av fullskjermvisninga trykker du pÄ Fullskjerm pÄ/av-knappen.

Skalering

Reduser eller forstĂžrr visninga av dokumenter i LibreOffice.