Bruk av smarte tagger

Smarte tagger gir mer informasjon og funksjoner til utvalgte ord i et Writer-dokument. De tilgjengelige funksjonene kan være forskjellige i ulike utvidelser.

Installere smarte tagger

Smarte tagger kan leveres som utvidelser til LibreOffice Writer.

Gjør følgende for å installere en smart tagg:

Smarte tagger-menyen

Enhver tekst i et Writer dokument kan markeres med en Smarte Tagger, standard er en magentafarget understreking. Du kan endre fargen i - LibreOffice - Applikasjonsfarger.

Når du holder musa over en Smmart Tagg, vil et tips informere deg om at du kan åpne menyen Smarte Tagger med Ctrl + klikk. Hvis du ikke bruker musa, kan du plassere skrivemerket i den markerte teksten og åpne sprettoppmenyen med Skift + F10.

I menyen for smarte tagger kan du se de tilgjengelige handlingene som er definerte for denne smarte taggen. Velg en innstilling fra menyen. Kommandoen Innstillinger for smarte tagger åpner siden Smarte tagger i «Verktøy → Innstillinger for autoretting».

For å ta i bruk og slå av smarte tagger

Når du har installeret minst en smarttaggutvidelse, vil du se Smarte tagger siden i dialogvinduet Verktøy → Autoretting. Bruk dette dialogvinduet for å ta i bruk eller slå av smarte tagger og for å håndtere de installerte smarttaggene.

Merknadsikon

Tekst som gjenkjennes som en smarttagg blir ikke kontrolleret med den automatiske stavekontrollen.