Lage og legge til sidestiler

LibreOffice bruker sidestiler for å angi utseendet på en side, inkludert sideretning, bakgrunn, marger, topptekster, bunntekster og tekstspalter. For å endre oppsettet for en enkelt side i et dokument, må du opprette og bruke en tilpassset sidestil.

Forandre sideretning

Forandre sidebakgrunn

For å lage en ny sidestil

1. VelgVis - Stiler.

2. Trykk på knappen Sidestiler.

3. Høyreklikk på et element i lista over sidestiler, og velg Ny.

4. På fanen Behandler kan du skrive et navn på sidestilen i feltet Navn.

5. Gjør dette:

1. Bruk fanene i dialogvinduet for å stille inn utseendevalg for sidestilen, og trykk på OK.

For å legge til en sidestil

1. Klikk i sida som du vil legge til sidestilen.

2. Velg Format → Stilbehandler og klikk på ikonet Sidestiler.

3. Dobbeltklikk på et navn i lista.

For å legge en sidestil til en side

1. Klikk der den nye siden skal begynne i dokumentet.

2. Velg Sett inn → Manuelt skift.

3. Velg Sideskift.

4. I boksen Stil, velg sidestilen som skal brukes på den sida som kommer etter et sideskift.

5. Trykk på OK.

Sidetall

Om topp- og bunntekster

Lage en sidestil basert på den gjeldende siden

Sette inn kapittelnavn og -nummer i en topp- eller bunntekst

Formatere topp- og bunntekster

Endre standardmalen