Forandre sidebakgrunn

LibreOffice bruker sidestiler for Ä angi bakgrunnen for sidene i et dokument. For eksempel for Ä endre sidebakgrunnen for en eller flere sider i et dokument til et vannmerke, mÄ du opprette en sidestil som bruker dette vannmerket som bakgrunn, og legge til sidestilen pÄ sidene.

Forandre sidebakgrunnen

1. VelgVis - Stiler.

2. Trykk pÄ knappen Sidestiler.

3. HÞyreklikk pÄ et element i lista over sidestiler, og velg Ny.

4. PÄ fanen Behandler, skriv inn et navn pÄ sidestilen i feltet Navn.

5. I boksen Neste stil, velg sidestilen som du vil bruke pÄ den neste sida.

1. Trykk pÄ fanen Bakgrunn.

2. Velg om du vil ha en solid farge eller et bilde i den Ăžverste listeboksen. Velg deretter innstillingene fra fanen.

3. Trykk pÄ OK.

For Ă„ endre bakgrunnen for alle sider i et dokument

Pass Ă„ at det er laget en sidestil som bruker en sidebakgrunn. Se Endre sidebakgrunnen for detaljer.

1. VelgVis - Stiler.

2. Trykk pÄ knappen Sidestiler.

3. Dobbeltklikk sidestilen som bruker den Ăžnskede bakgrunnen.

For Ă„ bruke forskjellige sidebakgrunner i det samme dokumentet

Pass Ă„ at det er laget en sidestil som bruker en sidebakgrunn. Se Endre sidebakgrunnen for detaljer.

1. Klikk foran det fĂžrste tegnet i avsnittet der sidebakgrunnen skal endres.

2. Velg Sett inn → Manuelt skift.

3. Velg Sideskift.

4. I Stilboksen, velg en sidestil som bruker sidebakgrunnen.

1. Trykk pÄ OK.

Page Watermark

Insert a watermark text in the current page style background.

Om topp- og bunntekster

Lage en sidestil basert pÄ den gjeldende siden

Sette inn kapittelnavn og -nummer i en topp- eller bunntekst

Formatere topp- og bunntekster