Lage ulike topp- og bunntekster

Du kan bruke ulike topp- og bunntekster pÄ ulike sider i dokumentet sÄ lenge sidene bruker ulike sidestiler. LibreOffice tilbyr flere forhÄndslagede sidestiler, som for eksempel FÞrste side,Venstreside og HÞyreside. I tillegg til disse kan du ogsÄ opprette en tilpasssa sidestil.

Du kan ogsĂ„ bruke det speilvendte sideoppsett hvis du vil legge en topptekst til en sidestil som har ulike indre og ytre sidemarger. For Ă„ bruke denne innstillinga pĂ„ en sidestil, velg Format → Side, trykk pĂ„ fanen Side, og velg Layout innstillinger velg "Speilvendt" i Sideoppsett.

For eksempel kan du bruke sidestiler for Ă„ lage ulike topptekster til par- og oddetallssidene i et dokument.

1. Åpne et nytt tekstdokument.

2. Velg Format → Stilbehandler og trykk pĂ„ ikonet Sidestileri Stilbehandleren.

3. HÞyreklikk avsnittsstilen «HÞyreside» og velg Rediger.

4. I dialogvinduet Sidestiler, trykk pÄ fanen Topptekst.

5. Velg Vis topptekst og trykk pÄ fanen Behandler.

6. I boksen Neste stil velger du «Venstreside».

7. Trykk pÄ OK.

8. I dialogvinduet Stilbehandler, hÞyreklikk pÄ «Venstreside» i lista med sidestiler og velg Rediger.

9. I dialogvinduet Sidestiler, trykk pÄ fanen Topptekst.

10. Velg Vis topptekst og trykk pÄ fanen Behandler.

11. I boksen Neste stil, velg «HÞyreside».

12. Trykk pÄ OK.

13. Dobbeltklikk pÄ HÞyreside i lista over sidestiler for Ä bruke denne stilen pÄ den gjeldende siden.

14. Legg inn tekst bilder i toppteksten for venstresider. Etter at den neste sida er lagt til i dokumentet, kan du legge inn tekst og bilder i toppteksten for hĂžyresider.

Om topp- og bunntekster

Lage en sidestil basert pÄ den gjeldende siden

Sette inn kapittelnavn og -nummer i en topp- eller bunntekst

Formatere topp- og bunntekster