Bruke bildetekster

I tekstdokumenter kan du legge forklaringer som nummeres etter hvert under bilder, tabeller, rammer og tegneobjekter.

Du kan redigere teksten og nummeromerÄdene for ulike typer bildetekster.

Merknadsikon

NĂ„r du legger en bildetekst til et bilde eller objekt, blir objektet og teksten plassert sammen i en ny ramme. NĂ„r du legger en bildetekst til en tabell, blir denne teksten satt inn som et avsnitt ved siden av tabellen. NĂ„r du legger en bildetekst til en ramme, blir denne teksten lagt til teksten inni ramma, enten fĂžr eller etter den eksisterende teksten.

Tipsikon

For Ä flytte bÄde objektet og bildeteksten, dra ramma som inneholder disse elementene. For Ä oppdatere bildetekstnummereringa etter Ä ha flyttet ramma, trykk F9.

GjĂžr fĂžlgende for Ă„ lage en bildetekst:

1. Velg elementet som du vil legge en bildetekst til.

2. Velg Sett inn → Bildetekst.

3. Velg de innstillingene du vil ha, og trykk OK. Hvis du vil, kan du ogsÄ skrive inn egen tekst i Kategoriboksen, for eksempel Figur.

Merknadsikon

Du kan redigere bildeteksten direkte i dokumentet.

En bildetekst blir formatert med den avsnittsstilen som hÞrer til den typen som er valgt i «Kategoriboksen». For eksempel blir avsnittsstilen «Tabell» brukt pÄ bildeteksten hvis du setter inn en bildestekst av typen «Tabell».

Tipsikon

LibreOffice kan automatisk legge til en bildetekst nÄr du setter inn et objekt, grafikk, ramme, eller tabell. Velg - LibreOffice Writer - AutoBildetekst.

Legge til kapittelnumre i bildetekster

Nummerering og nummereringsstiler

Legge til punkttegn

Legge til nummering

SlÄ av punktmerking og nummerering i enkelte avsnitt

SlÄ sammen nummererte lister

Angi verdiomrÄder