Fotnoter

Bestemmer formateringen for fotnoter og sluttnoter.

For Ă„ bruke denne funksjonen

Velg Verktþy → Fotnoter/sluttnoter → Fotnotertab

Merknadsikon

Du kan angi flere valg for fotnoter ved Ă„ velge Format → Side og trykke fanen Fotnote.

Autonummerering

Nummerering

Vel nummereringsstilen du vil bruke for fotnoter og sluttnoter.

Utvalg

Beskrivelse

A, B, C

Store bokstaver

a, b, c

SmÄ bokstaver

I, II, III

Romertall (store bokstaver)

i, ii, iii

Romertall (smÄ bokstaver)

1, 2, 3

Arabiske tall

A,... AA,... AAA,...

Alfabetisk nummerering med store bokstaver. Etter de fÞrste 26 oppfÞringene starter nummereringen pÄ nytt med «AA».

a,... aa,... aaa,...

Alfabetisk nummerering med smÄ bokstaver. Etter de fÞrste 26 oppfÞringene starter nummereringen pÄ nytt med «aa».

Teller

Velg nummereringsstil for fotnoter.

Valg

Betydning

Per side

Starter nummereringen av fotnoter pÄ nytt Þverst pÄ hver side. Dette valget kan bare brukes nÄr det er satt et merke i avkryssingsboksen Sideslutt i omrÄdet Plassering.

Per kapittel

Starter nummereringen av fotnoter pÄ nytt i begynnelsen av hvert kapittel.

Per dokument

Nummererer fotnotene i dokumentet fortlĂžpende.

Start pÄ

Velg nummeret du vil gi den fÞrste fotnoten i dokumentet. Dette valget kan bare brukes nÄr du har valgt «Per dokument» i lista Teller.

FĂžr

Skriv inn tekst du vil vise foran fotnotens nummer i fotnoteteksten. Du kan for eksempel skrive inn «Til» for Ä vise «Til 1».

Etter

Skriv inn tekst du vil vise bak fotnotens nummer i fotnoteteksten. Du kan for eksempel skrive inn «)» for Ä vise «1)».

Tipsikon

Fotnotenumrene er i standardoppsettet venstrejusterte i fotnoteomrĂ„det. For Ă„ hĂžyrejustere fotnotenumrene mĂ„ du fĂžrst redigere avsnittsstilen Fotnote. Trykk F11 for Ă„ Ă„pne dialogvinduet StilhandhĂ„ndterer og velg Fotnote fra listen med avsnitsstiler. Åpne lokalmenyen ved Ă„ hĂžyreklikke og velg Rediger. GĂ„ til fanen Innrykk og mellomrom og sett innrykk til 0 fĂžr og etter avsnittet, ogsĂ„ for fĂžrste linje. PĂ„ fanen Tabulatorer setter du inn en hĂžyretabulator ved 12 pt og en venstretabulator ved 14 pt. I Innstillinger for fotnoter/sluttnoter skriver du inn \ i innskrivingsboksene FĂžr og Etter.

Plassering

Sideslutt

Viser fotnotene nederst pÄ siden.

Dokumentslutt

Viser fotnoter pÄ slutten av dokumentet som sluttnoter

Stiler

Du bĂžr knytte en avsnittsstil til fotnotene i dokumentet for Ă„ sikre at de har et ensartet utseende.

Avsnitt

Velg avsnittsstilen for fotnoteteksten

Side

Velg sidestilen som du vil bruke for fotnoter.

Merknadsikon

Dette valget kan bare brukes nÄr det er satt et merke i avkryssingsboksen Dokumentslutt i omrÄdet Plassering.

Tegnstiler

Du kan tildele stiler til fotnoteankere og fotnotetekst. Du kan bruke en av de forhÄndsbestemte fotnotestilene eller en annen stil.

TekstomrÄde

Velg tegnstilen du vil bruke fotnoteankeret i tekstomrÄdet og i tekstomrÄdet i ditt dokument.

FotnoteomrÄde

Velg tegnstilen du vil bruke for fotnotenumreringen i fotnoteomrÄdet.

Fortsettelsesmelding

Fotnoteslutt

Skriv inn teksten du vil vise nÄr fotnotene fortsettes pÄ neste side, for eksempel «Fortsetter pÄ side ». LibreOffice Writer vil automatisk sette inn sidetallet til den neste siden.

FÞrst pÄ neste side

Skriv inn teksten du vil vise nÄr fotnotene fortsettes fra forrige side, for eksempel «Fortsettelse av side ». LibreOffice Writer vil automatisk sette inn sidetallet til den forrige siden.