Stiler

Med stilbehandleren kan du bruke, lage, redigere, legge til og slette formateringsstiler. Du kan ta i bruk en stil ved å dobbeltklikke den.

For å bruke denne funksjonen …

VelgVis - Stiler.

På verktøylinja Formatering, trykk

Ikon

Stiler

Du kan feste stilbehandleren ved å dra i tittellinja og flytte vinduet til venstre eller høyre side av arbeidsområdet. Du kan løsne vinduet igjen ved å dobbeltklikke et ubrukt område i verktøylinja.

Standardmessig viser Stiler og Formateringen forhåndsvisning av de tilgjengelige stiler. Forhåndsvisningen kan deaktiveres i Ekspert konfigurasjon gjennomå sette egenskapen/org.openoffice.Office.Common/Stiler og Formatering forhåndsvisning til falsk.

Slik brukes en stil:

1. Marker teksten. For å bruke en tegnstil på et ord, klikk på ordet. For å bruke en avsnittsstil, klikk på avsnittet.

2. Dobbeltklikk stilen i stilbehandleren.

Tipsikon

Du kan tildele hurtigtaster til stiler på arkfanen Verktøy → Tilpass → Tastatur.

Verktøylinjen i stilbehandleren har knapper du kan bruke til å formatere dokumenter:

Stilkategori

Ikon

Avsnittsstiler

Viser formateringsstilene for avsnitt. Med avsnittsstiler kan du bruke samme formatering, for eksempel skrift, nummerering og utforming, på avsnittene i dokumentet.

Ikon

Tegnstiler

Viser formateringsstilene for tegn. Med tegnstiler kan du bruke skriftstiler på merket tekst i et avsnitt.

Ikon

Rammestiler

Viser formateringsstilene for rammer. Med rammestiler kan du velge utforming og plassering av rammer.

Ikon

Sidestiler

Viser formateringsstilene for sider. Med sidestiler kan du styre utforminga av sidene, også topptekster og bunntekster.

Ikon

Listestiler

Viser formateringsstiler for nummererte lister og punktlister. Med listestiler kan du velge format for numre og punkttegn og innrykk i lister.

ikon

Fyllformatmodus

Bruker den valgte stilen på et objekt eller en tekst du har merket i dokumentet. Trykk denne knappen og dra for å merke et utvalg i dokumentet for å bruke stilen. Du kan gå ut av denne modusen ved å trykke knappen en gang til, eller ved å trykke Escape.

Ikon

Ny stil fra utvalg

Åpner en undermeny med flere kommandoer.

Ny stil fra utvalg

Lager en ny stil basert på formateringa av avsnittet, siden eller utvalget som er merket.

Oppdater stil

De manuelt formaterte egenskapene til teksten som skrivemerket står i blir lagt til i stilen som er valgt i stilbehandleren.

Laste inn stiler

Åpner dialogvinduet Last inn stiler, som du kan bruke til å importere stiler fra et annet dokument.

Tipsikon

Mer informasjon omstiler

Brukte stiler

Gir en stil til avsnittet eller et valgt objekt.