Variabler

Variable fields let you add dynamic content to your document. For example, you can use a variable to reset the page numbering.

For Ă„ bruke denne funksjonen

Velg Sett inn → Felt → Flere felt → Variabler

Advarselsikon

Selvvalgte felter er bare tilgjengelig i det gjeldende dokumentet.

Type

Viser de tilgjengelige felttypene. Du kan legge til et felt i dokumentet ved Ă„ trykke en felttype, velge et felt i lista under Velg og trykke Sett inn. De fĂžlgende feltene kan settes inn:

Type

Beskrivelse

Velg variabel

Angir en variabel og dens verdi. Du kan endre verdien av en variabel ved Ă„ klikke foran variabelfeltet og deretter velge Rediger → Felter.

Vis variabel

Setter inn den gjeldende verdien av variablen du velger i lista Utvalg.

DDE-felt

Setter inn en DDE-lenke i dokumentet. Du kan oppdatere denne lenka sÄ ofte du vil ved hjelp av det tildelte navnet.

Sett inn formel

Setter inn et fast tall eller resultatet av en formel.

Skrivefelt

Setter inn en ny verdi for en variabel eller et brukerfelt.

Verdien av en variabel i et skrivefelt gjelder bare fra og med stedet der feltet settes inn. Du kan endre verdien til en variabel senere i dokumentet ved Ă„ sette inn et annet skrivefelt med samme navn, men med en annen verdi. Verdien av et brukerfelt, derimot, endres globalt.

Variablene vises i lista Utvalg. NĂ„r du trykker Sett inn, vises dialogvinduet Skrivefelt. Her kan du skrive inn den nye verdien, eller skrive inn mer tekst som en merknad.

TallfĂžlge

Setter inn automatisk nummerering av tabeller, bilder eller tekstrammer.

Velg sidevariabel

Setter inn et referansepunkt i dokumentet. Sidenummereringen starter pÄ nytt fra dette punktet. Velg «pÄ» for Ä slÄ pÄ referansepunktet, og «av» for Ä slÄ det av. Du kan ogsÄ angi en forskyvning for Ä starte sidenummereringen med et annet tall.

Vis sidevariabel

Viser antallet sider mellom referansepunktet som er angitt med «Velg sidevariabel» og dette feltet.

Brukerfelt

Setter inn en selvvalgt, global variabel. Du kan bruke Brukerfelt til Ä angi en variabel for en vilkÄrssetning. NÄr du endrer dette brukerfeltet, oppdateres alle forekomstene av variabelen i dokumentet.

Merknadsikon

Feltene nedenfor kan bare settes inn hvis den tilsvarende felttypen er valgt i lista Type.

Format

Velg formatet du vil bruke pÄ det merkede feltet, eller trykk «Flere formater» for Ä angi et selvvalgt format.

I selvvalgte felter velger du formatet du vil bruke, i lista Format, eller velg «Flere formater» for Ä angi et selvvalgt format.

Navn

Skriv inn navnet pÄ det selvvalgte feltet du vil lage. Angi mÄl for dette feltet ved Ä velge «Sett inn referanse» i lista Type, skriv inn et navn i denne boksen og trykk deretter Sett inn. Lag en referanse til dette nye mÄlet ved Ä trykke mÄlets navn i lista Utvalg.

Verdi

Skriv inn innholdet du vil legge til i et selvvalgt felt.

I lista Format kan du velge om verdien skal settes inn som tekst eller som et tall.

Select

Lists the available fields for the field type selected in the Type list. To insert a field, click the field, and then click Insert.

Tipsikon

To quickly insert a field from the list, hold down and double-click the field.

I et HTML dokument er to ekstra felt tilgjengelige for felttypen "Angi variabel" : HTML_PÅ og HTML_AV. Teksten du skriver inn i Verdiboksenkonverteres til en Ă„pnings HTML knagg(<Value>) eller en slutt HTML (</Value>) knagg nĂ„r filen lagres som et HTML dokument, avhengig av alternativet du velger.

Tipsikon

Hvis du dobbelklikker pÄ et element mens du holder nede Ctrl tastenÞ eller markerer den Þnskede variabelen og trykker mellomromstasten, blir elementet satt inn i dokumentet.

Formel

Dette valget er bare tilgjengelig hvis felttypen «Sett inn formel» er valgt.

Referanse

Skriv inn teksten du vil vise i feltet. Hvis du setter inn et plassholderfelt, skriver du inn teksten du vil vise som et utvidet tips nÄr musepekeren plasseres over feltet.

Forskyvning

Angi verdien for forskyvning du vil bruke i et sidetallfelt, for eksempel «+1».

Usynlig

Skjuler feltinnholdet i dokumentet. Feltet settes inn som et tynt grÄtt merke i dokumentet. Dette valget er bare tilgjengelig for felttypene «Velg variabel» og «Brukerfelt».

Kapittelvis nummerering

Angir valg for tilbakestilling av kapittelnumre.

NivÄ

Velg overskrifta eller kapittelnivÄet der du vil at nummereringa i dokumentet skal starte pÄ nytt.

Skilletegn

Skriv inn tegnet du vil bruke som skilletegn mellom overskriftene eller kapittelnivÄene.

Bruk

Legger til det selvvalgte feltet i lista Utvalg.

Ikon

Bruk

Slett

Fjerner det selvvalgte feltet fra utvalgslista. Du kan bare fjerne felt som ikke brukes i dokumentet du arbeider med. Hvis du vil fjerne et felt som brukes i dokumentet fra lista, mÄ du slette alle forekomstene av feltet i dokumentet fÞr du fjerner det fra lista.

Ikon

Slett