Funksjoner

Depending on the field type that you select, you can assign conditions to certain functions. For example, you can define a field that executes a macro when you click the field in the document, or a condition that, when met, hides a field. You can also define placeholder fields that insert graphics, tables, frames and other objects into your document when needed.

For Ă„ bruke denne funksjonen

Velg fanen Sett inn → Felt → Flere Felt → Funksjoner

Type

Viser de tilgjengelige felttypene. Du kan legge til et felt i dokumentet ved Ă„ trykke en felttype, velge et felt i lista under Velg og trykke Sett inn. De fĂžlgende feltene kan settes inn:

Type

Betydning

VilkÄrstekst

Setter inn tekst hvis et bestemt vilkÄr er oppfylt. For eksempel kan du skrive inn «sun eq 1» i feltet VilkÄr og deretter teksten du vil sette inn nÄr variabelen «sun» er lik «1» i feltet Og sÄ. Hvis du vil, kan du ogsÄ skrive inn teksten du vil vise nÄr dette vilkÄret ikke er oppfylt, i feltet Ellers. Du kan angi variabelen «sun» ved Ä gÄ til fanen Variabler, trykke «Velg variabel», skrive inn «sun» i feltet Navn og skrive inn den tilsvarende verdien i feltet Verdi.

Innliste

Setter inn et tekstfelt som viser et enkelt element pÄ lista. Du kan legge til, redigere og fjerne elementer, og endre elementenes plassering pÄ lista. Trykk en Innliste i dokumentet, eller trykk Ctrl + Shift + F9 for Ä vise dialogvinduet Velg element.

Skrivefelt

Setter inn et tekstfelt du kan Ă„pne ved Ă„ trykke det i dokumentet. NĂ„ kan du endre teksten som vises.

UtfĂžr makro

Setter inn et tekstfelt som kjÞrer en makro nÄr du trykker feltet i dokumentet. Du kan tildele en makro til feltet ved Ä trykke Makro.

Plassholder

Setter inn et plassholderfelt i dokumentet, for eksempel en plassholder for bilder. NĂ„r du trykker et plassholderfelt i dokumentet, blir du bedt om Ă„ sette inn elementet som mangler.

Skjult tekst

Setter inn et skjult tekstfelt, nÄr vilkÄrene du har satt er oppfylt. For Ä bruke denne funksjonen, velg - LibreOffice Writer - FormateringsverktÞyog avregistrerFelt: Skult tekstsjekkboksen

Skjulte avsnitt

Skjuler et avsnitt, nÄr vilkÄret du har satt er mÞtt. For Ä bruke denne funksjonen, velg - LibreOffice Writer - FormateringsverktÞyog tÞmFeltene: Sjekkboksen for skjulte avsnitt.

SlÄ sammen tegn

SlÄr sammen opptil seks tegn, slik at de opptrer som ett enkelt tegn. Denne funksjonen er bare tilgjengelig nÄr stÞtte for asiatiske skrifter er slÄtt pÄ.

Merknadsikon

Feltene nedenfor kan bare settes inn hvis den tilsvarende felttypen er valgt i lista Type.

Format

Velg formatet du vil bruke pÄ det merkede feltet, eller trykk «Flere formater» for Ä angi et selvvalgt format.

NÄr det gjelder funksjonsfelter, blir formatfeltet bare brukt til felter av typen plassholder. Her bestemmer formatet hvilket objekt plassholderen stÄr for.

VilkÄrstekst

Her kan du angi kriteriene for felter som er knyttet til et vilkÄr.

Og sÄ, Ellers

Enter the text to display when the condition is met in the Then box, and the text to display when the condition is not met in the Else box.

Du kan ogsÄ sette inn databasefelter i boksene Og sÄ og Ellers ved Ä bruke formatet «databasenavn.tabellnavn.feltnavn».

Merknadsikon

Ingen ting blir satt inn hvis databasen ikke inneholder en tabell eller et felt med det angitte navnet.

Merknadsikon

Hvis du skriver inn uttrykket inne i hermetegn, som i «databasenavn.tabellnavn.feltnavn» her, blir uttrykket satt inn som tekst.

Referanse

Skriv inn teksten du vil vise i feltet. Hvis du setter inn et plassholderfelt, skriver du inn teksten du vil vise som et utvidet tips nÄr musepekeren plasseres over feltet.

Format

Velg makroen som skal kjÞre nÄr du trykker feltet.

Makronavn

Viser navnet pÄ den valgte makroen.

Plassholder

Skriv inn teksten som skal vises i plassholderfeltet.

Skjult tekst

Skriv inn teksten som skal skjules hvis et vilkÄr er oppfylt.

Tegn

Skriv inn tegnene du vil slÄ sammen. Du kan slÄ sammen hÞyst seks tegn. Dette valget er bare tilgjengelig for felttypen SlÄ sammen tegn.

Verdi

Skriv inn en verdi for det valgte feltet.

Makro

Åpner dialogvinduet Makrovelger, der du kan velge makroen som skal kjĂžres nĂ„r du trykker det valgte feltet i dokumentet. Denne knappen er bare tilgjengelig for funksjonsfeltet «UtfĂžr makro».

De fĂžlgende kontrollelementene vises for felter av typen Innliste:

Element

Skriv inn et nytt element.

Legg til

Legger til elementet i lista.

Element i lista

Viser en liste over elementene. Det Ăžverste elementet vises i dokumentet.

Fjern

Fjerner det valgte elementet fra lista.

Flytt opp

Flytter det valgte elementet opp i lista.

Flytt ned

Flytter det valgte elementet ned i lista.

Navn

Skriv inn et unikt navn pÄ innlista.

Velg element

Dette dialogvinduet vises nÄr du trykker et Innliste-felt i dokumentet.

Velg hvilket element du vil vise i dokumentet, og trykk OK.

Rediger

Viser dialogvinduet Rediger felt: Funksjoner, der du kan redigere innlisten.

Neste

Lukker den gjeldende innlisten og Äpner den neste hvis det finnes flere. Denne knappen vises nÄr du Äpner dialogvinduet Velg element ved Ä trykke Ctrl + Shift + F9.