Dokument

Fields are used to insert information about the current document, for example, file name, template, statistics, user data, date, and time.

For å bruke denne funksjonen …

Velg Sett inn → Felt → Flere felt → Dokument

Merknadsikon

Ved HTML-eksport og import av dato- og klokkeslettfelter brukes spesielle LibreOffice-formater.

Type

Viser de tilgjengelige felttypene. Du kan legge til et felt i dokumentet ved å trykke en felttype, velge et felt i lista under Velg og trykke Sett inn. De følgende feltene kan settes inn:

Type

Betydning

Forfatter

Setter inn navnet til den gjeldende brukeren.

Kapittel

Setter inn kapittelnummeret og/eller kapittelnavnet.

Dato

Setter inn gjeldende dato. Du kan sette inn datoen som et fast felt - Dato (fast) - som ikke endres, eller som et dynamisk felt - Dato - som oppdateres automatisk. Du kan oppdatere feltet Dato manuelt ved ĂĄ trykke F9.

Filnavn

Setter inn filnavnet og/eller stien til mappa til det gjeldende dokumentet, sammen med filnavnet uten filetternavn.

Side

Setter inn sidetallet til den gjeldende, forrige eller neste siden i dokumentet.

Avsender

Setter inn felt som inneholder brukerdata. Du kan endre brukerdataene som vises gjennom - LibreOffice -Brukerdata

Statistikk

Sett inn dokumentstatistikk, som for eksempel. side- og ordtelllng, som et felt. For å vise statistikken, velg Fil → Egenskaper og klikk på fanen Statistikk.

Maler

Sett inn filnavnet, stien eller filnavnet uten filutvidingelsene til den gjeldende malen. Du kan også sette inn navnet på den «kategorien» og «stilen» som malen bruker.

Klokkeslett

Setter inn gjeldende dato. Du kan sette inn klokkeslettet som et fast felt - Klokkeslett (fast) - som ikke endres, eller som et dynamisk felt - Klokkeslett - som oppdateres automatisk. Du kan oppdatere feltet Klokkeslett manuelt ved ĂĄ trykke F9.

Merknadsikon

Feltene nedenfor kan bare settes inn hvis den tilsvarende felttypen er valgt i lista Type.

Velg

Viser de tilgjengelige feltene for felttypen som er valgt i lista Type. Du kan sette inn et felt ved ĂĄ trykke feltet og deretter trykke Sett inn.

Tipsikon

To quickly insert a field from the list, hold down and double-click the field.

Felter

Funksjon

Forrige side

Setter inn sidetallet til den forrige siden i dokumentet.

Neste side

Setter inn sidetallet til den neste siden i dokumentet.

Sidetall

Setter inn det gjeldende sidetallet.

I lista Format kan du trykke formatet du vil bruke.

Hvis du vil, kan du skrive inn en Forskyvning for sidetallet som vises. Hvis du angir verdien 1 for Forskyvning, vil feltet vise et tall som er lik sidetallet til gjeldende side pluss 1, men bare hvis den den gjeldende siden faktisk finnes. Dette feltet vil være tomt for den siste siden i dokumentet,

Forskyvning

Angi verdien for forskyvning du vil bruke i et sidetallfelt, for eksempel «+1».

Tipsikon

Hvis du vil endre det faktiske sidetallet, men ikke sidetallet som vises, må du ikke bruke verdien Forskyvning til dette. Du bør heller endre sidetall slik det beskrives i veiledningen om Sidetall.

Format

Velg formatet du vil bruke på det merkede feltet, eller trykk «Flere formater» for å angi et selvvalgt format.

Når du trykker «Flere formater», åpnes dialogvinduet Tallformat, der du kan lage et selvvalgt format.

Hvis du velger «Kapittelnummer uten skilletegn» for et kapittelfelt, skjules skilletegnene som er angitt for kapittelnumre i Verktøy → Disposisjonsnummerering.

Hvis du velger «Kapittelnummer» som format for referansefelter, vil feltet bare vise nummeret til kapitteloverskriften som inneholder objektet det vises til. Hvis avsnittsstilen for kapitteloverskriften ikke er nummerert, vil feltet være tomt.

De følgende formatene for tallfølge gjelder for avsnitt som er formatert som nummererte lister eller punktlister:

Kategori og tall

Formatet inneholder alt mellom begynnelsen av avsnittet og umiddelbart etter tallfølgefeltet

Bildetekst

Formatet inneholder teksten som kommer etter tallfølgefeltet fram til slutten av avsnittet

Tall

Formatet inneholder bare referansenummeret

Fast innhold

Setter inn feltet som statisk innhold. Statisk innhold vil si at feltet ikke kan endres eller oppdateres.

NivĂĄ

Velg hvilket kapitteloverskriftsnivĂĄ du vil ha med i det valgte feltet.

Forskyvning i dager/minutter

Angi forskyvningen du vil bruke for et dato- eller klokkeslettfelt.

Verdi

Skriv inn innholdet du vil legge til i et selvvalgt felt.