Dokumentstruktur

Viser eller skjuler dokumentstrukturen. Med den kan du hoppe raskt til ulike deler av dokumentet. Du kan ogsÄ bruke dokumentstrukturen til Ä sette inn elementer fra det gjeldende dokumentet eller fra andre Äpne dokumenter, eller til Ä behandle hoveddokumenter. Hvis du vil redigere et element i dokumentstrukturen, hÞyreklikker du et element og velger en funksjon fra sprettoppmenyen. Hvis du vil, kan du dock dokumentstrukturvinduet i kanten pÄ arbeidsomrÄdet.

For Ă„ bruke denne funksjonen

Velg Vis → Dokumentstruktur

PĂ„ verktĂžylinja Standard, trykk

Ikon

Vis/skjul dokumentstruktur

Du kan Ă„pne Dokumentstrukturved Ă„ velge Vis → Dokumentstruktur. Du kan flytte dokumentstrukturvinduet ved Ă„ trykke tittellinjen og dra vinduet dit du vil plassere det. Du kan ogsĂ„ feste vinduet ved Ă„ trykke tittellinjen og dra vinduet til venstre eller hĂžyre kant av arbeidsomrĂ„det. Hvis du vil lĂžsne vinduet igjen, kan du dobbeltklikke et tomt omrĂ„de i dokumentstrukturen.

Trykk plusstegnet (+) ved siden av en kategori i Dokumentstruktur for Ä vise elementene i kategorien. Du kan se antallet elementer i en kategori ved Ä la musepekeren hvile over kategorien i dokumentstrukturen. Hvis du vil gÄ til et element i dokumentet, kan du dobbeltklikke elementet i dokumentstrukturen.

Du kan gÄ til neste eller forrige element i dokumentet ved Ä trykke Navigering-knappen, slik at verktÞylinja Navigering Äpnes. Velg den kategorien du Þnsker, og bruk deretter pil opp og ned.

Merknadsikon

En skjult bolk i et dokument vises med grÄ farge i Dokumentstrukturen, og viser teksten «Skjult», nÄr du lar musepekeren hvile over den. Det samme gjelder for innholdet i topp- og bunntekster i sidestiler som ikke er brukt i et dokument, skjult innhold i tabeller, tekstrammer, bilder, OLE-objekter og registre.

Veksle Hovedutforming

Veksler mellom hovedvisning og normal visning hvis et hoveddokument er Ă„pent.

Ikon

Veksle Hovedutforming

Navigering

Åpner verktĂžylinja Navigering, hvor du raskt kan gĂ„ til neste eller forrige element i kategorien du har valgt. Velg kategorien og trykk pilene for forrige eller neste element.

Du kan fortsette sÞket ved Ä trykke knappen Gjenta sÞk pÄ den flytende verktÞylinja Navigering.

Ikon

Navigering

Forrige

GÄr til forrige element i dokumentet. Du kan angi hva slags element du vil gÄ til ved Ä trykke knappen Navigering og deretter en elementkategori (f.eks. «Bilder»).

Ikon

Forrige objekt

Neste

GÄr til neste element i dokumentet. Du kan angi hva slags element du vil gÄ til ved Ä trykke knappen Navigering og deretter en elementkategori (f.eks. «Bilder»).

Ikon

Neste objekt

Sidetall

Skriv inn sidenummeret du vil gÄ til og trykk "Enter".

Tipsikon

To quickly move the cursor to another page while you are in a document, press Shift++F5, type the number of the page that you want to jump to, and then wait a few moments.

Liste

Viser eller skjuler Dokumentstrukturliste.

Ikon

Vis/skjul liste

Innholdsvisning

Veksler mellom visning av alle kategoriene og visning av bare den valgte kategorien i dokumentstrukturvinduet.

Ikon

Veksle innholdsvisning

Tipsikon

Du kan enkelt endre rekkefÞlgen pÄ overskrifter og tilhÞrende avsnitt ved Ä velge kategorien «Overskrifter» og sÄ trykke Innholdsvisning. NÄ kan du bruke dra og slipp til Ä omorganisere innholdet.

Sett pÄminning

Trykk her for Ä angi en pÄminning ved pekeren. Du kan angi opptil fem slike pÄminninger. Du kan gÄ til en pÄminning ved Ä trykke Navigering-knappen, slik at vinduet «Navigering» vises. Her trykker du «PÄminning» og deretter «Forrige» eller «Neste».

Ikon

Sett pÄminning

Topptekst

Flytter markÞren fra tekstomrÄdet i dokumentet til toppteksten eller motsatt vei.

Ikon

Topptekst

Bunntekst

Flytter markÞren fra tekstomrÄdet i dokumentet til toppteksten eller motsatt vei.

Ikon

Bunntekst

Anker <-> tekst

Veksler mellom fotnotetekst og fotnoteankeret.

Ikon

Anker <-> tekst

Dramodus

Angir innstillingene for dra og slipp-funksjonen nÄr dokumentstrukturen brukes til Ä sette inn elementer i et dokument. Trykk denne knappen og velg et alternativ, for eksempel «Sett inn som hyperlenke».

Ikon

Dramodus

Sett inn som hyperlenke

Lager en hyperlenke nÄr du drar og slipper et element inn i dokumentet. Trykk hyperlenka for Ä gÄ til elementet som hyperlenka viser til.

Sett inn som lenke

Setter inn det valgte elementet som en lenke nĂ„r du slipper det i dokumentet. Tekst blir satt inn som skrivebeskyttede bolker. Innholdet til lenka oppdateres automatisk nĂ„r kilden blir endret. Trykk VerktĂžy → Oppdater → Lenker for Ă„ oppdatere lenkene i et dokument manuelt. Det er ikke mulig Ă„ opprette lenker til bilder, OLE-objekter, referanser eller registre.

Sett inn som kopi

Setter inn en kopi av det valgte elementet nÄr du slipper det i dokumentet. Det er ikke mulig Ä lage kopier av bilder, OLE-objekter, referanser eller registre pÄ denne mÄten.

Vis overskriftsnivÄer

Trykk her for Ä velge antall disposisjonsnivÄer med overskrifter som skal vises i dokumentstrukturvinduet. Du finner ogsÄ denne kommandoen nÄr du hÞyreklikker en overskrift i dokumentstrukturen.

1-10

Trykk 1 hvis du bare vil se overskriftene pÄ toppnivÄet i dokumentstrukturvinduet. Trykk 10 hvis du vil se alle overskriftene.

Ikon

Vis overskriftsnivÄer

Kapittel opp

Flytter den valgte overskriften og teksten under den ett nivÄ opp i dokumentstrukturen og i dokumentet. Hold nede Ctrl mens du trykker denne knappen hvis du bare vil flytte overskriften (uten den tilhÞrende teksten). hid="modules/swriter/ui/navigatorpanel/chapterup">

Ikon

Kapittel opp

Kapittel ned

Flytter den valgte overskriften og teksten under den ett nivÄ opp i dokumentstrukturen og i dokumentet. Hold nede Ctrl mens du trykker denne knappen hvis du bare vil flytte overskriften (uten den tilhÞrende teksten).

Ikon

Kapittel ned

Flytt nivÄ opp

Flytter den valgte overskrifta, og alle overskrifter under denne, ett steg opp i disposisjonsnivÄet. Hold nede Ctrl nÄr du trykker denne knappen hvis du vil flytte bare den valgte overskifta ett nivÄ opp.

Ikon

Flytt nivÄ opp

Flytt nivÄ ned

Flytter den valgte overskrifta, og alle overskrifter under denne, ett steg ned i disposisjonsnivÄet. Hold nede Ctrl nÄr du trykker denne knappen hvis du vil flytte bare den valgte overskifta ett nivÄ ned.

Ikon

Flytt nivÄ ned

Åpne dokumenter

Viser alle Äpne tekstdokumenter. Velg et dokument i lista for Ä vise innholdet i dokumentstrukturen. Dokumentet som blir vist i dokumentstrukturen er markert med ordet «aktiv» etter navnet i lista.

Du kan ogsÄ hÞyreklikke et element i dokumentstrukturen, velge Vis og sÄ klikke det dokumentet du vil se pÄ.