Tekstformateringslinja

Plasser skrivemerket i et tekstobjekt for Ä fÄ fram verktÞylinja Tekstformatering.

Skriftnavn

Velg en skrifttype fra lista, eller skriv inn navnet pÄ en skrift direkte.

Du kan skrive inn flere skrifter, adskilt med semikolon. Dersom den fĂžrste skriften ikke finnes, prĂžver LibreOffice de neste skriftene i rekkefĂžlge.

Ikon

Skriftnavn

SkriftstĂžrrelse

Lar deg velge ulike skriftstÞrrelser fra denne lista. Du kan ogsÄ oppgi stÞrrelsen manuelt.

Halvfet

Sett den valgte teksten i halvfete typer. Hvis markÞren stÄr i et ord vil hele ordet fÄ halvfet skrift. Hvis den markerte teksten allerede er i halvfete typer sÄ blir denne formateringa fjernet.

Ikon

Halvfet

Kursiv

Sett den valgte teksten i kursiv. Hvis markÞren stÄr i et ord vil hele ordet bli satt i kursiv. Hvis teksten allerede er i kursiv, vil denne formateringa bli fjernet.

Ikon

Kursiv

Understreking

Understrek eller fjern understrekinga pÄ den valgte teksten.

Ikon

Understreking

Skriftfarge

Click to apply the current font color to the selected characters. You can also click here, and then drag a selection to change the text color. Click the arrow next to the icon to open the Font color toolbar.

Ikon

Skriftfarge

Venstre

Juster de valgte avsnittene til venstre marg.

Ikon

Venstrejustert

Midtstilt

Plasser de valgte avsnittene pÄ midten av siden.

Ikon

HĂžyre

Juster de valgte avsnittene til hĂžyre marg

Ikon

HĂžyrejustert

Blokkjuster

Blokkjuster det valgte avsnittet (jevn marg pĂ„ begge sider). Du kan ogsĂ„ stille inn hvordan du vil at den siste linja i et avsnitt skal oppfĂžre seg ved Ă„ velge Format → Avsnitt → Justering.

Ikon

Blokkjustert

StĂžrre avstand

Trykk pÄØk avstanden til avsnittet over.

Ikon

StĂžrre avstand

Mindre avstand

Trykk pÄ Mindre avstand for Ä gjÞre avstanden til avsnittet over mindre.

Ikon

Mindre avstand

Punktmerking pÄ/av

Legg til eller fjern punktmerker i de valgte avsnittene.

Ikon

Punktmerking pÄ/av

Tegn

Endre skrifta og skriftformateringa til tegnene.

Ikon

Tegn

Avsnitt

Modifies the format of the current paragraph, such as indents and alignment.

Ikon

Avsnitt

StÞtte for asiatiske sprÄk

Disse kommandoene kan du kun bruke etter Ă„ ha slĂ„tt pĂ„ stĂžtte for asiatiske sprĂ„k i → SprĂ„kinnstillinger → SprĂ„k.

Tekst fra venstre til hĂžyre

Specifies the horizontal direction of the text.

Tekstretning fra venstre til hĂžyre

Tekstretning fra venstre til hĂžyre

Tekst ovenfra og ned

Specifies the vertical direction of the text.

Tekst ovenfra og ned

Tekst ovenfra og ned

StĂžrre skrift

Øker skriftstÞrrelsen pÄ den valgte teksten.

Mindre skrift

Minsker skriftstÞrrelsen pÄ den valgte teksten.