Vis

Denne menyen inneholder funksjoner du kan bruke til Ä styre hvordan dokumentet vises pÄ skjermen.

Normal

Bytt til normal visning hvor du kan opprette og redigere lysbildene dine.

Disposisjon

Bytt til disposisjonsvisning hvor du kan omorganisere lysbildene og endre titler og overskrifter.

Notatside

Bytt til merknadssidevisning. Der kan du legge merknader til lysbildene dine. Merknadene vil ikke bli vist for publikum nÄr du holder presentasjonen din.

StĂžtteark

Bytt til stÞttearksiden der du kan forminske lysbildene slik at de fÄr plass pÄ en utskriftsside.

Lysbildesortering

Viser miniatyrversjoner av lysbildene slik at det blir enkelt Ă„ endre rekkefĂžlgen.

Hovedutforming

Bytt til hovedutformingsvisning. Der kan du legge til elementer du vil skal vises pÄ alle lysbildene i lysbildeframvisninga som bruker samme hovedutforming.

Hovedutforming for notater

Viser notatsmalen der du kan velge standardformatering for notater.

VerktĂžylinjer

Åpne en undermeny for Ă„ vise eller skjule verktĂžylinjer. En verktĂžylinje inneholder knapper og valg som gjĂžr det lett Ă„ bruke LibreOffice-kommandoer.

Statuslinja

Vis eller skjul statuslinja nederst i vinduet.

Linjaler

Vis eller skjul linjaler pÄ toppen og venstre side av arbeidsomrÄdet.

Panel

Skru feltet pÄ eller av.

Rutenett

Velg visningsegenskaper for et rutenett.

Hjelpelinjer

Velg visningsalternativer for hjelpelinjer.

Hjelpelinjer for flytting av objekt

Specifies whether to display guides when moving an object.

Farge/GrÄtoner

Viser lysbilde i farger, grÄtoner eller svart-hvit.

Merknader

Vis eller skjul notat i presentasjonen.

Bakgrunn til hovedutformingen

SlÄr av og pÄ vising av bakgrunnen i hovedutformingen som skal brukes som bakgrunn i det gjeldende lysbildet.

Hovedutformingsobjekt

SlÄr av og pÄ vising av bakgrunnen i hovedutformingen vist i det gjeldende lysbildet.

Hovedelement

Legg plassholdere for topptekst, bunntekst, dato og lysbildenummer til hovedlysbildet.

Sidebar

The Sidebar is a vertical graphical user interface that primarily provides contextual properties, style management, document navigation, and media gallery features.

Stiler

Åpner stilebehandleren i sidepanelet og viser en liste over alle tilgjengelige bilde- og presentasjonsstiler som du kan benytte eller redigere.

Utklippsgalleriet

Opens the Gallery deck of the Sidebar, where you can select images and audio clips to insert into your document.

Dokumentstruktur

Vis dokumentstrukturen slik at du raskt kan hoppe til de andre lysbildene, eller veksle mellom Ă„pnede filer.

Skalering

Reduser eller forstĂžrr visninga av dokumenter i LibreOffice.