Hente inn farger, fargeoverganger, and skraveringslister

Du kan bruke lister for å organisere farger, fargeoverganger eller skraveringsmønstre. LibreOffice har flere lister som du kan hente inn og bruke i ditt dokument. Hvis du vil, kan du legge til eller slette elementer fra en liste eller til og med opprette selvvalgte lister.

For å åpne en fargeliste:

1. Velg Format → Område, og klikk så på fanen Farger.

2. Klikk på knappen Åpne fargeliste.

3. Finn fargelista som du vil åpne, og trykk så på Åpne. En fargelistefil har formatet [filnavn].soc.

For å lagre en fargeliste kan du trykke på knappen Lagre fargeliste, skrive inn et filnavn og trykke på Lagre.

CMYK-listen er optimert for farger i utskrift. Fargene i Web-listen og HTML-listen er optimert for bruk på skjermer med 256 farger. Palettene libreoffice.soc og tango.soc inneholder di offisielle fargene for LibreOffice og Tango.

For å åpne en fargeovergangliste:

1. Velg Format → Flate, og trykk så på fanen Fargeoverganger.

2. Trykk på knappen Åpne fargeovergangliste.

3. Finn fargeoverganglista du vil åpne, og trykk så på Åpne. En fargeoverganglistefil har formatet [filnavn].sog.

For å lagre en fargeovergangliste, klikk på knappen Lagre fargegovergangliste, skriv inn et filnavn, og trykk så på Lagre.

For å åpne en skraveringsliste:

1. Velg Format → Område, og trykk så på fanen Skravering.

2. Klikk på knappen Åpne skraveringsliste.

3. Finn den skraveringslista du vil åpne, og trykk så på Åpne. En skraveringslistefil har formatet [filnavn].soh.

For å lagre en skraveringsliste, trykk på knappen Lagre skraveringsliste, skriv inn et filnavn, og trykk så på Lagre.

Format → Område

Henting av linje- og pilstiler