Bruk av hurtigtaster i LibreOffice Impress

Merknadsikon

Noen av hurtigtastene kan v√¶re tildelt bestemte funksjoner i skrivebordsmilj√łet du bruker. Da vil disse tastene kanskje ikke fungere som forventet i LibreOffice. Du kan l√łse dette problemet ved √• velge andre hurtigtaster, enten for LibreOffice ved hjelp av Verkt√ły ‚Üí Tilpass ‚Üí Tastatur, eller i skrivebordsmilj√łet.

Du kan bruke tastaturet for å få tilgang til kommandoer i LibreOffice Impress og dessuten for å navigere gjennom arbeidsområdet. LibreOffice Impress bruker samme hurtigtaster som LibreOffice Draw for å opprette tegneobjekter.

Merking av plassholdere

LibreOffice Impress automatiske oppsett bruker plassholdere for lysbildetitler, tekst, og objekter. For √• velge en plassholder kan du trykke ¬ęCtrl+Enter¬Ľ. For √• flytte til neste plassholder kan du trykke ¬ęCtrl+Enter¬Ľ igjen.

Merknadsikon

Hvis du taster Ctrl+Enter, etter at du når siste plassholder i et lysbilde, blir ett nytt lysbilde satt inn etter det gjeldende lysbildet. Det nye lysbildet bruker samme oppsett som det gjeldende lysbildet.

For å lage og redigere et tegneobjekt

1. Trykk F6 for å komme til Tegnelinja.

2. Trykk p√• Pil h√łyre inntil du kommer til knappen for tegneverkt√łyet.

3. Hvis det er en pil ved siden av knappen har knappen en undermeny. Trykk p√• pil opp- eller pil ned-tasten for √• √•pne undermenyen, og trykk pil h√łyre eller pil venstre for √• gj√łre et valg.

4. Press +Enter.

Objektet blir laget i midten av dokumentet.

5. For å gå tilbake til dokumentet, press +F6.

Du kan bruke piltastene for √• plassere objektet der du √łnsker. For √• velge en fra sprettoppmenyen for objektet, trykk Shift + F10.

Velge et objekt

1. Press +F6for å gå inn i dokumentet.

2. Trykk på Tab til du kommer til objektet du vil markere.

Under en lysbildeframvisning

Trykk Ctrl + F2 eller F5 for å starte lysbildevisningen..

Gå fram til det neste lysbildet eller til neste animasjonseffekt

Mellomromstast

Gå fram til det neste lysbildet uten å spille av objektanimasjonseffekter

+Side Ned

Gå tilbake til forrige lysbilde

+Side Opp

Gå til et bestemt lysbilde

Tast sidenummeret på lysbildet, og trykk så Enter.

Stopp lysbildeframvisning

Escelelr

Lysbildesortering

N√•r du f√łrst skifter til Lysbildesortering, kan du trykke Enter for √• skifte tastaturfokus til arbeidsomr√•det. Ellers kan du trykke F6 for √• navigere til arbeidsomr√•det og s√• trykke Enter.

Merking og oppheving av merking av lysbilder

Bruk piltastene for å navigere til lysbildet du vil markere, og trykk på Mellomromstasten. For å legge til merkingen kan du bruke piltastene for å navigere til lysbilde(ene) du vil legge til, og trykke Mellomromstast igjen. For å velg vekk et lysbilde kan du navigere til lysbildet og trykke på Mellomromstast.

Kopiering av et lysbilde:

1. Bruk piltastene for å navigere til lysbildet som du vil kopiere, og trykk så Ctrl+C.

2. Flytt til det lysbildet hvor du vil sette inn det kopierte lysbildet, og trykk så Ctrl+V.

Flytting av et lysbilde:

1. Bruk piltastene for å navigere til lysbildet du vil flytte, og trykk så Ctrl+X.

2. Naviger til det lysbildet hvor du vil flytte lysbildet, og trykk så Ctrl+V.

3. Velg Foran eller Etter det gjeldende lysbildet, og klikk så på OK.