3D-Objekter

Åpner 3D verktĂžylinjja. Objektene er trediomensjonale, med dybde, belysning og refleksjon.Hvert objekt som blir lagt til former en 3D scene. Du kan trykke F3 for Ă„ gĂ„ inn i en scene. For disse 3D objektene kan du Ă„pne 3D effekt dialogen for Ă„ endre egenskapene.

Ikon

3D-objekter

Tipsikon

For Ä rotere et 3D-objekt omkring en av dets tre akser, klikk for Ä markere objektet, og klikk sÄ igjen for Ä vise dets rotatsjonshÄndtak. Dra et hÄndtak i den retningen som du vil rotere objektet.

Kube

Tegn en fylt kube. Hold nede «Shift» for Ä tegne et 3D-rektangel.

Ikon

Kube

Kule

Tegn en fylt kule. Hold nede «Shift» for Ä tegne en avlang kule.

Ikon

Kule

Sylinder

Tegn en sylinder som er basert pÄ en sirkel der du drar i lysbildet. Hold nede «Shift» for Ä tegne en sylinder som er basert pÄ en oval.

Ikon

Sylinder

Kjegle

Tegn en kjegle som er basert pÄ en sirkel. Hold nede «Shift» for Ä tegne en kjegle som er basert pÄ en oval.

Ikon

Kjegle

Pyramide

Tegn en pyramide med et kvadrat som grunnflate. Hold nede «Shift» for Ă„ tegne en pyramide med en rektangulĂŠr grunnflate. For Ă„ angi en mangekant som grunnflate for pyramiden, Ă„pne Format – 3D-effekter, og velg Geometri-fanen. I Segmenter angir du det antall sider som mangekanten skal ha i Vannrett-boksen. Til slutt trykker du pĂ„ den grĂžnne haken for Ă„ bruke de nye egenskapene til figuren du skal lage.

Ikon

Pyramide

Smultring

Tegn et ringformet objekt (smultring) basert pÄ en sirkel. Hold nede «Shift» for Ä tegne et ringformet objekt som er basert pÄ en oval.

Ikon

Smultring

Skall

Tegn et skall med form som en bolle basert pÄ en sirkel. Hold nede «Shift» for Ä tegne et skall som er basert pÄ en oval.

Ikon

Skall

Halvkule

Tegn en halvdel av en kule. Hold nede «Shift» for Ä tegne en halvdel av en avlang kule.

Ikon

Halvkule

SlÄ sammen 3D-objekter