Kurve

Kurve-ikonet pÄ tegnelinja Äpner verktÞylinja for linjer hvor du kan legge linjer og former til i lysbildet.

Dersom du holder nede Shift-tasten blir flyttingen av musepekeren begrenset til multipler av 45 grader. Holder du nede -tasten vil det nye punktet ikke bli sammenbundet med det siste punktet. Dette gjÞr at du kan lage objekt som er satt sammen av kurver som ikke er sammenbundne. Teigner du et mindre objekt mens du holder nede -tasten, inne i et stÞrre objekt som du ikke har lukket, vil det minste objektet bli dratt fra det stÞrste og sÄledes laga et «hulll» i det stÞrste objektet.

Lukkede figurer blir automatisk fylt som vist i feltet OmrÄdestil/-fyll pÄ verktÞylinja Linje og fyll.

Kurve, fylt

Tegn en fylt og lukket form som er basert pÄ en Bézier-kurve. Trykk der du vil at kurven skal starte og dra, slipp for Ä avslutte. Trykk sÄ der du vil at kurven skal slutte. Flytt pekeren og trykk igjen for Ä legge en rett linje til kurven. Dobbeltklikk for Ä lukke formen.

Ikon

Kurve, fylt

Mangekant, fylt

Tegn en lukket form som bestÄr av rette linjer. Trykk der du vil at mangekanten skal starte og dra for Ä tegne en linje. Trykk igjen for Ä velge slutten pÄ linja og fortsett Ä trykke til du har tegnet de andre linjene i mangekanten. Dobbeltklikk for Ä gjÞre tegninga ferdig. Hold nede «shift» nÄr du klikker for Ä begrense mangekanten til kun 45 graders vinkler.

Ikon

Mangekant, fylt

Mangekant (45°), fylt

Tegn en lukket form som bestÄr av rette linjer og vinkler pÄ 45 grader. Trykk der du vil at mangekanten skal starte, og dra for Ä tegne en linje. Trykk igjen for Ä velge slutten pÄ linja, og fortsett Ä trykke til du har tegnet de andre linjene i mangekanten. Dobbeltklikk for Ä avslutte tegninga. Hold nede «shift» nÄr du klikker for Ä ikke begrense mangekanten til kun 45 graders vinkler.

Ikon

Mangekant (45°), fylt

FrihÄndslinje, fylt

Tegn en linje pÄ frihÄnd der du drar i lysbildet. NÄr du slipper knappen vil LibreOffice lage en lukket form ved Ä tegne en rett linje fra linjas sluttpunkt til dens startpunkt. OmrÄdet inne i formen vil bli fylt med den gjeldende omrÄdefargen.

Ikon

FrihÄndslinje, fylt

Kurve

Tegn en glatt Bézier-kurve. Trykk der du vil at kurven skal starte, dra, slipp og flytt musepekeren til der du vil at kurven skal slutte og trykk igjen. Flytt pekeren og trykk en gang til for Ä legge en rett linje til kurven. dobbeltklikk for Ä avslutte tegninga. Dobbeltklikk ved starten av kurven for Ä lage en lukket form. Buen pÄ kurven bestemmes av avstanden.

Ikon

Kurve

Mangekant

Tegn sammenhengende linjer. Hold museknappen nede for Ă„ dra den fĂžrste streken, deretter klikker du for hver ny linje du vil legge til. Dobbeltklikk for Ă„ avslutte. For Ă„ tegne en lukket figur, avslutt den siste linja med Ă„ dobbeltklikke der du begynte.

Hold nede «Shift» mens du tegner en mangekant for Ä tegne nye punkt i 45-graders vinkler.

Med Rediger punkter kan du endre pÄ enkeltpunkter i mangekanten.

Ikon

Mangekant

Mangekant (45°)

Tegnar en linje satt sammen av en serie rette linjesegment i 45 graders vinkler. Dra for Ä tegner et linjesegment, klikk for Ä definere endepunktet pÄ segmentet og dra deretter videre for Ä definere neste segment. Dobbeltklikk for Ä avslutta tegningen. For Ä laga en lukket figur, hold nede -tasten og dobbeltklikk.

Ikon

Mangekant (45°)

FrihÄndslinje

Tegner en friform linje gjennom Ä holde mujseknappen nede nÄr du flytter musa i dokumentet. For Ä avslutte linja, slipp opp museknappen. For Ä tegne en lukket figur, slipp museknappen ved linjas startpunkt .

Ikon

FrihÄndslinje