Ellipse

Ved Ä bruke «Tilpass verktÞylinja» kan du legge til verktÞylinja for Sirkler og ellipser.

Ellipse

Tegner en fylt oval der du drar med musepekeren i det gjeldende dokumentet. Klikk der hvor du vil tegne en oval, og dra til den stĂžrrelsen du vil ha. For Ă„ tegne en sirkel, kan du holde Shift nede, mens du drar.

Ikon

Ellipse

Sirkel

Tegn en fylt sirkel. Venstreklikk med musa der hvor du Þnsker Ä plassere sirkelen, og dra til du har Þnsket stÞrrelse. Hold nede «Shift» for Ä tegne en oval.

Ikon

Sirkel

Ellipsesektor

Tegn en fylt figur som er basert pÄ buen i en oval og to radiuslinjer i gjeldende dokument. For Ä tegne en ovalsektor, dra ovalen til den stÞrrelsen du Þnsker, trykk deretter for Ä angi den fÞrste radiuslinja. Flytt musepekeren dit du Þnsker Ä plassere den andre radiuslinja og trykk. Du trenger ikke Ä trykke pÄ ovalen. For Ä tegne en sirkelsektor , hold nede «Shift» mens du drar.

Ikon

Ellipsesektor

Sirkelsektor

Tegn en fylt figur som er basert pÄ buen i en sirkel og to radiuslinjer i gjeldende dokument. For Ä tegne en sirkelsektor, dra sirkelen til den stÞrrelsen du Þnsker, trykk deretter for Ä angi den fÞrste radiuslinja.Flytt musepekeren dit du Þnsker Ä plassere den andre radiuslinja og trykk. Du trenger ikke Ä trykke pÄ sirkelen. For Ä tegne en ovalsektor, hold nede «Shift» mens du drar.

Ikon

Sirkelsektor

Ellipsesegment

Tegn en fylt figur som er basert pÄ buen i en oval og en diameterlinje i det gjeldende dokumentet. For Ä tegne en ovalsektor, dra ovalen til den stÞrrelsen du Þnsker og trykk deretter for Ä angi startpunktet til diameterlinja. Flytt musepekeren dit du Þnsker Ä plassere endepunktet til diameterlinja og trykk. Du trenger ikke Ä trykke pÄ sirkelen. For Ä tegne en sirkelsektor, hold nede «Shift» mens du drar.

Ikon

Ellipsesegment

Sirkelsegment

Tegn en fylt figur angitt ut i fra buen av en sirkel og en diameterlinje i det gjeldende dokumentet. For Ä tegne et sirkelsegment, kan du dra en sirkel til den stÞrrelsen du vil ha, og sÄ klikke for Ä angi startpunktet for diameterlinja. Flytt pekeren dit hvor du vil plassere sluttpunktet for diameterlinja og klikk igjen. Du behÞver ikke Ä klikke pÄ sirkelen. For Ä tegne et ellipsesegment, kan du holde Skift nede mens du drar.

Ikon

Sirkelsegment

Ellipse, uten fyll

Tegn en tom oval der du drar i gjeldende dokument. Venstreklikk med musa der du Þnsker Ä tegne ovalen, og dra til du har Þnsket stÞrrelse. Hold nede «Shift» for Ä tegne en sirkel.

Ikon

Ellipse, uten fyll

Sirkel, uten fyll

Tegn en tom sirkel. Venstreklikk med musa der du Þnsker Ä tegne sirkelen, og dra til du har Þnsket stÞrrelse. Hold nede «Shift» for Ä tegne en oval.

Ikon

Sirkel, uten fyll

Ellipsesektor, uten fyll

Tegn en tom figur som er angitt av buen i en oval og av to radiuslinjer i gjeldende dokument. For Ä tegne en ovalsektor, dra en oval til den stÞrrelsen du Þnsker og trykk deretter for Ä angi den fÞrste radiuslinja. Flytt musepekeren dit du Þnsker Ä plassere den andre radiuslinja og trykk. Du trenger ikke Ä trykke pÄ ovalen. For Ä tegne en sirkelsektor, hold nede «Shift» mens du drar.

Ikon

Ellipsesektor, uten fyll

Sirkelsektor, uten fyll

Tegn en tom figur som er basert pÄ buen i en sirkel og to radiuslinjer i gjeldende dokument. For Ä tegne en sirkelsektor, dra sirkelen til den stÞrrelsen du Þnsker, trykk deretter for Ä angi den fÞrste radiuslinja. Flytt musepekeren dit du Þnsker Ä plassere den andre radiuslinja og trykk. Du trenger ikke Ä trykke pÄ sirkelen. For Ä tegne en ovalsektor, hold nede «Shift» mens du drar.

Ikon

Sirkelsektor, uten fyll

Ellipsesegment, uten fyll

Tegn en tom figur angitt ut i fra buen av en sirkel og en diameterlinje i det gjeldende dokumentet. For Ä tegne et ellipsesegment, kan du dra en ellipse til den stÞrrelsen du vil ha, og sÄ klikke for Ä angi startpunktet for diameterlinja. Flytt pekeren dit hvor du vil plassere sluttpunktet for diameterlinja og klikk igjen. Du behÞver ikke Ä klikke pÄ ellipsen. For Ä tegne et sirkelsegment, hold «Skift» nede mens du drar.

Ikon

Ellipsesegment, uten fyll

Sirkelsegment, uten fyll

Tegn en tom figur som er basert pÄ buen i en sirkel og en diameterlinje i gjeldende dokument. For Ä tegne en sirkelsektor, dra sirkelen til den stÞrrelsen du Þnsker og trykk deretter for Ä angi startpunktet til diameterlinja. Flytt musepekeren dit du Þnsker Ä plassere endepunktet til diameterlinja og trykk. Du trenger ikke Ä trykke pÄ sirkelen. For Ä tegne en sektor som er basert pÄ en oval, hold nede «Shift» mens du drar.

Ikon

Sirkelsegment, uten fyll

Bue

Tegn en bue i det gjeldende dokumentet. For Ä tegne en bue, kan du dra en oval til den stÞrrelsen du vil ha, og sÄ klikke for Ä angi startpunktet for buen. Flytt pekeren dit hvor du vil plassere endepunktet og klikk igjen. Du behÞver ikke Ä klikke pÄ ovalen. For Ä tegne en bue basert pÄ en sirkel, kan du holde «Shift» nede mens du drar.

Ikon

Bue

Sirkelbue

Tegn en bue i det gjeldende dokumentet. For Ä tegne en bue, kan du dra en sirkel til den stÞrrelsen du vil ha, og sÄ klikke for Ä angi startpunktet for buen. Flytt pekeren dit hvor du vil plassere endepunktet og klikk igjen. Du behÞver ikke Ä klikke pÄ sirkelen. For Ä tegne en bue basert pÄ en ellipse, kan du holde «Shift» nede mens du drar.

Ikon

Sirkelbue