Tekst

VerktÞylinja «Tekst» inneholder noen ikoner for Ä spesifisere forskjellige typer tekstbokser.

Tekst

Tegn en tekstboks pÄ det stedet i dokumentet du klikker eller drar. Klikk hvor som helst i dokumentet og skriv eller lim deretter inn teksten.

Ikon

Tekst

Tilpass tekst til ramme

Tegn en tekstboks pÄ det stedet i dokumentet du klikker eller drar. Teksten du skriver inn blir automatisk skalert til Ä passe i tekstboksen. Klikk hvor som helst i dokumentet og skriv eller lim deretter inn teksten.

Ikon

Tilpass tekst til ramme

Snakkebobler

Tegner en linje som ender i en rektangulÊr snakkeboble i fra hvor du drar det gjeldende dokumentet. Tekstretningen er vannrett. Dra i et hÄndtak pÄ snakkebobla for Ä endre stÞrrelse pÄ den. For Ä endre en rektangulÊr snakkeboble til en avrundet, kan du dra i det stÞrste hjÞrnehÄndtaket nÄr pekeren endrer seg til en hÄnd. For Ä legge til tekst kan du klikke pÄ kanten av forklaringen og skrive eller sette inn din tekst.

Ikon

Snakkebobler

StÞtte for asiatiske sprÄk

Disse kommandoene kan du kun bruke etter Ă„ ha slĂ„tt pĂ„ stĂžtte for asiatiske sprĂ„k i → SprĂ„kinnstillinger → SprĂ„k.

Loddrette snakkebobler

Ikon

Tegner en linje som ender i en rektangulÊr snakkeboble med loddrett tekst. Linja kan lages hvor som helst i dokumentet ved Ä trykke ned venstre museknapp og dra. Du kan endre stÞrrelse pÄ snakkebobla ved Ä dra i ett av hÄndtakene. Du legger til tekst ved Ä trykke pÄ kanten av snakkebobla og skrive eller lime inn teksten. Hvis du vil gjÞre en rektangulÊr snakkeboble om til en oval snakkeboble, kan du dra i det stÞrste hjÞrnehÄndtaket nÄr pekeren endres til en hÄnd. Bare tilgjengelig nÄr stÞtte for asiatiske sprÄk er slÄtt pÄ.

Loddrett tekst

Ikon

Tegner en tekstboks med loddrett tekstretning der du trykker og drar i dokumentet. Trykk et sted i dokumentet og skriv eller lim inn teksten. Du kan ogsÄ flytte musepekeren dit du vil legge inn teksten, dra en tekstboks, og sÄ skrive eller lime inn teksten. Bare tilgjengelig nÄr stÞtte for asiatiske sprÄk er slÄtt pÄ.

Tilpass loddrett tekst til ramme

Tegner en tekstramme med loddrett tekstretning der du drar med musepekeren i dokumentet. StÞrrelsen pÄ teksten som du skriver inn vil automatisk bli endret for Ä passe stÞrrelsen til ramma. Klikk hvor som helst i dokumentet og skriv eller lim deretter inn teksten. Du kan ogsÄ flytte pekeren dit du vil legge til teksten, dra en tekstramme og deretter skrive eller lime inn teksten.

Ikon

Tilpass loddrett tekst til ramme