Bruke Filterstruktur

Trykk på knappen for filternavigering på filterlinja dersom du vil knytte sammen flere filtreringsvilkår med ELLER. Da kommer vinduet Filternavigering fram.

Filtreringsvilkårene som er angitt, vises i Filterstruktur. Når et filter er angitt, vil du se en tom filteroppføring nederst i Filterstruktur. Du kan velge denne oppføringa ved å trykke på ordet «Eller». Når du har valgt en tom filteroppføring, kan du skrive inn flere filtreringsvilkår i skjemaet. Vilkårene blir lenket sammen med de tidligere angitte vilkårene med en boolsk ELLER.

Sprettoppmenyen kan åpnes for alle oppføringene i Filterutforsker. Du kan redigere filtreringsvilkårene direkte som tekst i dette området. Hvis du vil undersøke om et felt har innhold eller ikke, kan du velge filtreringsvilkåret «tom» (SQL:«Is Null») eller «ikke tom» (SQL: «Is not Null»). Oppføringen kan også slettes via sprettoppmenyen.

Du kan flytte filtreringsvilkår Filterstruktur ved å bruke dra og slipp, eller med tastene + Alt + Pil opp eller + Alt + Pil ned. For å kopiere filtreringsvilkår, dra dem mens du holder inne .

Når du utformer et skjema, kan du velge egenskapen «Filterforslag» for hver tekstboks på fanen Data i det tilsvarende Egenskaper-dialogvinduet. Når du senere søker i filtermodus, kan du velge blant all informasjonen som ligger i disse feltene. Da kan du bruke autofullføring til å velge innhold i felter. Vær oppmerksom på at denne funksjonen krever mye minne og kan ta lang tid, særlig når den brukes på store databaser. Derfor bør du bare bruke denne funksjonen når du må.

Søking i tabeller og skjemadokumenter