Bruke Filterstruktur

Trykk på knappen for filternavigering på filterlinja dersom du vil knytte sammen flere filtreringsvilkår med ELLER. Da kommer vinduet Filternavigering fram.

Filtreringsvilk√•rene som er angitt, vises i Filterstruktur. N√•r et filter er angitt, vil du se en tom filteroppf√łring nederst i Filterstruktur. Du kan velge denne oppf√łringa ved √• trykke p√• ordet ¬ęEller¬Ľ. N√•r du har valgt en tom filteroppf√łring, kan du skrive inn flere filtreringsvilk√•r i skjemaet. Vilk√•rene blir lenket sammen med de tidligere angitte vilk√•rene med en boolsk ELLER.

Sprettoppmenyen kan √•pnes for alle oppf√łringene i Filterutforsker. Du kan redigere filtreringsvilk√•rene direkte som tekst i dette omr√•det. Hvis du vil unders√łke om et felt har innhold eller ikke, kan du velge filtreringsvilk√•ret ¬ętom¬Ľ (SQL:¬ęIs Null¬Ľ) eller ¬ęikke tom¬Ľ (SQL: ¬ęIs not Null¬Ľ). Oppf√łringen kan ogs√• slettes via sprettoppmenyen.

Du kan flytte filtreringsvilkår Filterstruktur ved å bruke dra og slipp, eller med tastene + Alt + Pil opp eller + Alt + Pil ned. For å kopiere filtreringsvilkår, dra dem mens du holder inne .

N√•r du utformer et skjema, kan du velge egenskapen ¬ęFilterforslag¬Ľ for hver tekstboks p√• fanen Data i det tilsvarende Egenskaper-dialogvinduet. N√•r du senere s√łker i filtermodus, kan du velge blant all informasjonen som ligger i disse feltene. Da kan du bruke autofullf√łring til √• velge innhold i felter. V√¶r oppmerksom p√• at denne funksjonen krever mye minne og kan ta lang tid, s√¶rlig n√•r den brukes p√• store databaser. Derfor b√łr du bare bruke denne funksjonen n√•r du m√•.

S√łking i tabeller og skjemadokumenter