Sende fakser og sette opp LibreOffice for faksing

Hvis du vil sende fakser direkte fra LibreOffice, trenger du et faksmodem og en faksdriver som lar programmer kommunisere med faksmodemet.

Sende en faks via dialogvinduet Skriv ut

1. Åpne dialogvinduet Skriv ut ved Ă„ velge Fil → Skriv ut, og velg faksdriveren i Navn-lista.

2. Trykk pÄ OK for Ä Äpne dialogvinduet for faksdriveren. Her kan du velge mottaker for faksen.

Sette opp faksknapp i LibreOffice

Du kan sette opp LibreOffice slik at det gjeldende dokumentet automatisk sendes som en faks nÄr du trykker pÄ en knapp:

1. Choose - LibreOffice Writer - Print.

2. Velg faksdriveren i Faks-listeboksen og trykk pÄ OK.

3. Trykk pÄ pilknappen for enden av standardverktÞylinja, og velg Tilpass verktÞylinja i menyen.

Fanen VerktĂžylinjer i dialogvinduet Tilpass vises.

4. Trykk pÄ Legg til.

5. Velg «Dokumenter» under kategori, velg deretter «Send standardfaks».

6. Trykk pÄ Legg til, trykk deretter pÄ Lukk.

7. PÄ fanen VerktÞylinjer, trykker du pÄ pil ned for Ä plassere den nye knappen der du vil ha den. Trykk pÄ OK.

standard-verktÞylinja har nÄ en ny knapp som kan brukes til Ä sende det gjeldende dokumentet som en faks.

Legge til knapper pÄ verktÞylinjer