Arbeide med tabeller

Data blir lagret i tabeller. For eksempel er systemadresseboka di, som du bruker til e-post-adresser, en tabell i adresseboksdatabasen. Hver adresse er en datapost, presentert som en rekke i tabellen. Datapostene bestÄr av datafelter, for eksempel feltene fornavn og etternavn, samt feltet e-post.

Lage en ny tabel med Tabellveiviser

I LibreOffice kan du lage en ny tabell ved Ă„ bruke Tabellveiviseren:

1. Åpne databasefilen som du vil lage den nye tabellen i.

2. Trykk pÄ Tabeller-ikonet i venstre felt i databasevinduet.

3. Trykk pÄ Lag tabell med veiviser.

Lage en ny tabell med Utformingsvisning

1. Åpne databasefilen som du vil lage den nye tabellen i.

2. Trykk pÄ Tabeller-ikonet i venstre felt i databasevinduet.

3. Trykk pÄ Lag tabell i utformingsvisning.

Vinduet Tabellutforming Ă„pnes.

Lage en ny tabellutforming

Noen databasetyper stĂžtter tabellvisninger. En tabellvisning er en forespĂžrsel som lagres med databasen. For de fleste databaseoperasjoner kan en visning brukes som du ville brukt en tabell.

1. Åpne databasefilen som du vil lage den nye tabellvisningen i.

2. Trykk pÄ Tabeller-ikonet i venstre felt i databasevinduet.

3. Klikk pÄ Lag tabellvisning.

Vinduet Visningsutforming Ă„pnes. Dette vinduet har nesten samme utseende som vinduet SpĂžrringsutforming.