Skjemastruktur

Åpne dialogvinduet for skjemastruktur. Dialogvinduet viser alle skjemaer og underskjemaer i dokumentet sammen med kontrollelementene som hþrer til.

NÄr du bruker flere skjemaer, viser skjemastrukturen en oversikt over alle skjemaene. Her finner du ogsÄ forskjellige funksjoner du kan bruke til Ä redigere dem.

For Ă„ bruke denne funksjonen

Åpne verktþylinja Skjemautforming, trykk

Ikon

Skjemastruktur

I veiviseren for skjemastruktur,har du en liste over alle (logiske) skjemaer og kontrollfelt som hÞrer til. Du kan se om et skjema inneholder kontrollfelt av plusstegnet foran oppfÞringa. Trykk pÄ plusstegnet for Ä Äpne lista over skjemaelementer.

Du kan endre rekkefÞlgen for de forskjellige kontrollelementene ved Ä dra og slippe dem i Skjemastruktur. Velg ett eller flere kontrollelementer og dra dem til et annet skjema. Du kan ogsÄ trykke + X eller velge Klipp ut fra sprettoppmenyen for Ä flytte et kontrollelement til utklippstavla og sÄ lime det inn igjen et annet sted med + V eller Lim inn.

Du kan redigere navnet som vises i Skjemastrukturen, ved Ä klikke pÄ navnet og skrive inn et nytt navn, eller velge «Endre navn» i sprettoppmenyen.

Hvis du velger et kontrollelement i Skjemastrukturen, blir ogsÄ det tilsvarende elementet i dokumentet valgt.

Hvis du Ă„pner sprettoppmenyen til en valgt oppfĂžring, finner du de fĂžlgende funksjonene i Skjemastrukturen:

Ny

Legg til nye elementer i skjemaet. Denne funksjonen er bare tilgjengelig hvis et skjema er valgt i Skjemastruktur..

Skjema

Lager et nytt skjema i dokumentet. Du lager et underskjema ved Ă„ legge til et nytt skjema under det overordnede skjemaet.

Skjult kontroll

Lager et skjult kontrollelement i det valgte skjemaet, som ikke vises pÄ skjermen. En skjult kontrollelement gir muligheten til Ä ta med data som overfÞres sammen med skjemaet. Dette kan vÊre tilleggsinformasjon eller forklarende tekst som du kan skrive inn under kontrollelementets spesielle egenskaper nÄr du lager skjemaet. Velg oppfÞringa til det skjulte kontrollelementet i Skjemastruktur, og velg Egenskaper.

Du kan bruke utklippstavla til Ă„ kopiere kontrollelementer i dokumentet. (Trykk + C for Ă„ kopiere og + V for Ă„ lime inn.) Du kan kopiere skjulte kontrollelement i skjemastrukturen ved Ă„ dra og slippe mens du holder nede -tasten.

Dra og slipp for Ă„ kopiere kontrollelement i det samme dokumentet eller mellom dokument. Åpne et annet skjemadokument og dra det skjulte kontrollelementet fra Skjemastruktur til Skjemastruktur i mĂ„ldokumentet. Klikk direkte pĂ„ et synlig kontrollelement i dokumentet og hold musepekeren en kort tid over elementet slik at en kopi av kontrollelementet blir lagt inn i dra-og-slipp-utklippstavla. Dra deretter kontrollelementet inn i det andre dokumentet. Hvis du vil kopiere inn i det samme dokumentet, hold nede mens du drar.

Slett

Slett den valgte oppfÞringa. Dette lar deg slette bÄde enkeltdeler i skjemaer og hele skjemaer med et museklikk.

TabulatorrekkefĂžlge

NÄr et skjema er valgt, Äpnes dialogvinduet TabulatorrekkefÞlge. Der angis indekser for rekkefÞlgen for fokus nÄr du bruker tabulatortasten til Ä bytte fokus mellom de forskjellige kontrollelementene.

Endre navn

Endre navn pÄ objektet.

Egenskaper

Åpner dialogvinduet Egenskapene til den valgte oppfĂžringa. Hvis et skjema er valgt, Ă„pnes dialogvinduet Skjemaegenskaper. Hvis et kontrollelement er valgt, Ă„pnes dialogvinduet Egenskaper for kontrollelement.

Åpne i utformingsmodus

Åpne skjemaer i utformingsmodus slik at de kan redigeres.