Unntak

Skriv inn hvilke forkortelser eller bokstavkombinasjoner du ikke vil at LibreOffice skal rette automatisk.

Unntakene du angir vil avhenge av sprÄkinnstillingene. Du kan endre disse innstillingene ved Ä velge et annet sprÄk i listeboksen Erstatninger og unntak for sprÄket.

For Ă„ bruke denne funksjonen

Choose Tools - AutoCorrect - AutoCorrect Options - Exceptions tab.

Erstatning og unntak for sprÄket:

Velg hvilket sprÄk du vil lage eller endre erstatningsreglene for. LibreOffice sÞker fÞrst etter unntak som er oppgitt for sprÄket der markÞren stÄr, og deretter for de andre sprÄkene.

Forkortelser (gir ikke stor bokstav etter punktumet)

Skriv inn en forkortelse med punktum etter, og trykk Ny. Dette hindrer LibreOffice i Ă„ automatisk begynne ordet etter punktumet med stor forbokstav.

Lister opp forkortelser som ikke skal erstattes automatisk. Velg en oppfĂžring og trykk Slett for Ă„ fjerne den fra lista.

Ord som starter med TO STore BOkstaver

Skriv inn ordet eller forkortelsen som begynner med to store bokstaver som du ikke vil at LibreOffice skal endre til Ä begynne med en stor bokstav. Skriv for eksempel inn «PC» for Ä hindre LibreOffice i Ä endre det til «Pc».

List opp ordene eller forkortelsene som starter med to store bokstaver som ikke rettes automatisk. Alle ord som starter med to store bokstaver er listet opp i dette feltet. Du fjerner et ord fra lista ved Ä merke det og trykke pÄ Slett.

Ny

Legg til oppfĂžringa i lista over unntak.

Slett

Slett de valgte elementene uten Ă„ be om bekreftelse.

Inkluder automatisk

Legg automatisk til forkortelser eller ord som begynner med to store bokstaver til lista over unntak. Denne funksjonen virker bare hvis du har valgt Rett opp to STore FOrbokstaver eller Stor bokstav fĂžrst i alle setningar i [T]-spalten i fanen Innstillinger i dette dialogvinduet.

Dialogknapper

Tilbakestill

Tilbakestiller endrede verdier

Avbryt

Lukker dialogvindauet og avbryter alle endringene.

OK

Lagrer alle endringene og lukker dialogvinduet.