Litteraturdatabase

Insert, delete, edit, and organize records in the bibliography database.

For å bruke denne funksjonen …

Velg Verkt√ły ‚Üí Litteraturdatabase

Merknadsikon

Hvis feltene i databasen er skrivebeskyttet, må du passe på at datakildevisningen er lukket.

Den medf√łlgende litteraturdatabasen inneholder eksempelposter for b√łker.

Bruk verkt√łylinja for √• velge en tabell i litteraturdatabasen, for √• s√łke etter poster eller for √• sortere postene ved bruk av filtre.

Sette inn en ny post

Trykk asteriskknappen (*) nederst i tabellvisninga for å lage en ny post. Det blir da lagt til en tom rad på slutten av tabellen.

Finne og filtrere poster

Du kan finne poster ved √• s√łke etter et n√łkkelord i feltene.

Skriv inn s√łken√łkkel

Skriv inn den informasjonen du vil s√łke etter og trykk ¬ęEnter¬Ľ. Hold inne Autofilter-knappen og velg et annet datafelt for √• endre filterinnstillingene for s√łket. Du kan bruke jokertegn som % eller * for flere tegn og _ eller ? for ett tegn i s√łket. Fjern krysset i denne boksen og trykk ¬ęEnter¬Ľ for √• vise alle postene i tabellen.

Autofilter

Hold knappen inne for √• velge det datafeltet du vil s√łke i med den s√łkestrengen du skrev inn s√łkeboksen. Du kan bare s√łke i ett datafelt.

Lista over tabellposter blir oppdatert automatisk i henhold til de nye filterinnstillingene.

Bruk Standardfilteret til √• forbedre og kombinere s√łkeinnstillingene for Autofilter.

LibreOffice lagrer filterinnstillingene og viser dem igjen neste gang du åpner dette dialogvinduet.

To display all of the records in a table, click the Reset Filter icon.

Slette en post

Du sletter en post i tabellen ved √• h√łyreklikke p√• radoverskrifta til posten, og deretter velge Slett.

Endre datakilden

Datakilde

Velg datakilden for litteraturdatabasen.

Kolonneoppstilling

Lar deg koble kolonneoverskriftene til datafelter fra en annen datakilde. Trykk på datakilde på objektlinja. for å angi en annen datakilde for litteraturlista.

Velg datafeltet du vil bruke som navn på kolonnen. For å få endre hvilke datafelt som er tilgjengelige, velg en annen datakilde for litteraturlista.