Bildekart-redigering

Lar deg lage et bildekart med lenkeområder (hotspots). Et bildekart er et bilde med ulike områder som kan lenkes til hver sin adresse.

For å bruke denne funksjonen …

Velg Rediger → Bildekart (finnes også i sprettoppmenyen til det valgt objektet)

Adding Clickable Hotspots to Images

Du kan tegne tre slags lenkeområder: rektangler, ellipser og mangekanter. Når du trykker på et lenkeområde, åpnes nettadressen i nettleservinduet eller ramma du angir. Du kan også angi teksten som skal vises når musepekeren hviler på lenkeområdet.

Sett inn

Ta i bruk endringene på bildekartet.

Icon

Sett inn

Åpne

Åpne et bildekart av filtypen MAP-CERN, MAP-NCSA eller SIP StarView.

Icon

Åpne

Lagre

Lagre bildekartet i formatet MAP-CERN, MAP-NCSA eller SIP StarView.

Icon

Lagre

Velg

Velg et lenkeområde i bildet for redigering.

Icon

Velg

Rektangel

Tegn et rektangulært lenkeområde ved å dra det ut i bildet. Etterpå kan du skrive inn adressen og teksten for lenkeområdet for så å velge ramma du vil åpne adressen i.

Icon

Rektangel

Ellipse

Tegn et lenkeområde formet som en ellipse. Etterpå kan du skrive inn adressen og teksten for lenkeområdet for så å velge den ramma du vil åpne adressen i.

Icon

Ellipse

Mangekant

Tegn et mangekant-formet lenkeområde på bildet. Trykk på denne knappen og velg en side av mangekanten ved å trykke. Dra så musepekeren til der siden skal slutte og trykk igjen. Gjenta dette helt til du har laget alle sidene av mangekanten. Når du er kommet så langt dobbeltklikker du for å lukke mangekanten. Etterpå kan du skrive inn adressen og teksten for lenkeområdet for så å velge den ramma du vil åpne adressen i.

Icon

Mangekant

Frihåndsmangekant

Tegn et frihåndslenkeområde som er mangekantformet. Trykk på denne knappen og gå til det som skal bli lenkeområdet. Tegn en linje på frihånd og slipp museknappen for å lukke formen. Etterpå kan du skrive inn adressen og teksten for lenkeområdet for så å velge den ramma du vil åpne adressen i.

Icon

Frihåndsmangekant

Rediger punkter

Endre formen på det valgte lenkeområdet ved å endre festepunktene.

Icon

Rediger punkter

Flytt punkter

Flytt på festepunktene i det valgte lenkeområdet.

Icon

Flytt punkter

Sett inn punkter

Legg til et festepunkt der du trykker på omrisset av lenkeområdet.

Icon

Sett inn punkter

Slett punkter

Slett det valgte forankringspunktet.

Icon

Slett punkter

Valgt

Skrur av eller på lenkinga av de valgte lenkeområdene. Et inaktivt lenkeområde er gjennomsiktig.

Icon

Valgt

Makro

Lar deg velge en makro som skal kjøre når du trykker på lenkeområdet i en nettleser.

Icon

Makro

Egenskaper

Lar deg endre egenskapene til det valgte lenkeområdet.

Icon

Egenskaper

Adresse:

Skriv inn adressen til fila som skal åpnes når det valgte lenkeområdet blir trykket på. Hvis du vil hoppe til et anker i dokumentet, må du angi adressen på denn måten: «file:///C/dokumentnavn#ankernavn».

Tekst:

Teksten du skriver inn her blir vist når du flytter musepekeren over lenkeområdet i nettleseren. Om du ikke skriver inn noen tekst, så vises adressen.

Ramme:

Skriv inn navnet på målramma som du vil åpne nettadressen i. Du kan også velge et standardnavn for ramma fra lista.

List of frame types

Bildevisning

Viser bildemappa, slik at du kan klikke og redigere lenkeområdene.