bookmark_value>

Legge til tekst

Det er flere typer tekst du kan legge til på tegninger eller i presentasjoner:

Legge til et skrivefelt

1. Trykk på knappen TekstIkon, og flytt pekeren dit du vil skrive inn i skrivefeltet.

2. Dra et skrivefelt til den størrelsen du vil ha i dokumentet.

3. Skriv eller lim inn teksten i skrivefeltet.

Dobbeltklikk på teksten for å redigere den eller de tilhørende egenskapene, som størrelse og farge. Trykk på kantlinja til skrivefeltet for å redigere objektegenskapene, som for eksempel kantfarge eller plassering foran eller bak andre objekter.

Tilpasse tekst i rammer

1. Lag et skrivefelt som beskrevet i stegene over.

2. Med tekstobjektet valgt, velger du Format → Tekst. Dialogvinduet Tekst åpnes.

3. I fanen Tekst fjerner du krysset for Tilpass høyden til teksten, og kryss deretter av for Tilpass til ramme. Trykk OK.

4. Du kan nå endre størrelsen på skrivefeltet for å endre størrelsen og formen på teksttegnene.

Tekst knyttet til bilder

Du kan legge tekst til et bilde etter at du har dobbeltklikket på bildet.

Bruk innstillingene i Format → Tekst til å velge hvor teksten skal plasseres.

1. Trykk på pila ved siden av ikonet SnakkeboblerIkon for å åpne verktøylinja for snakkebobler.

2. Velg en snakkeboble og flytt musepekeren dit du vil at snakkebobla skal starte.

3. Dra for å tegne opp snakkebobla.

4. Skriv inn teksten.

Kopiere tekst

1. Velg tekst i Writer-dokumentet.

2. Kopier teksten til utklippstavla (Rediger → Kopier).

3. Trykk på siden eller lysbildet der du vil lime inn teksten.

4. Lim inn teksten med Rediger → Lim inn, eller Rediger – Lim inn utvalg.

Ved å bruke Lim inn utvalg kan du angi tekstformatet som skal settes inn. Avhengig av formatet kan du også kopiere ulike tekstegenskaper.

Importere tekst

1. Trykk på siden eller lysbildet der du vil importere teksten.

2. Velg Sett inn → Fil.

3. Velg en tekstfil (*.txt) eller en HTML-fil, og trykk Sett inn. Dialogvinduet Sett inn tekst åpnes. Trykk OK for å sette inn teksten.