Rotere objekter

Du kan rotere et objekt om standardpivotpunktet (sentrum), eller om et pivotpunkt som du velger.

Ikon

Velg objektet du vil rotere. P√• verkt√łylinja Effekter i LibreOffice Draw, eller p√• verkt√łylinja Tegning i LibreOffice Impress, trykker du p√• knappen Roter.

Flytt musepekeren til et hj√łrneh√•ndtak for √• endre skrivemerket til et rotasjonsymbol. Dra i h√•ndtaket for √• rotere objektet.

Hold nede Shift for å rotere 15 grader av gangen.

H√łyreklikk p√• objektet for √• √•pne sprettoppmenyen. Velg Posisjon og st√łrrelse ‚Üí Rotering for √• velge en n√łyaktig rotasjonsverdi.

Ikon

Dra den lille sirkelen i midten av objektet til en ny plassering for å endre pivotpunktet.

For å forskyve objektet loddrett eller vannrett, dra i et av håndtakene på siden av objektet.