Hurtigtaster for tegneobjekter

Du kan lage og redigere tegneobjekter ved å bruke tastaturet.

Merknadsikon

Noen av hurtigtastene kan v√¶re tildelt bestemte funksjoner i skrivebordsmilj√łet du bruker. Da vil disse tastene kanskje ikke fungere som forventet i LibreOffice. Du kan l√łse dette problemet ved √• velge andre hurtigtaster, enten for LibreOffice ved hjelp av Verkt√ły ‚Üí Tilpass ‚Üí Tastatur, eller i skrivebordsmilj√łet.

For å lage og redigere et tegneobjekt

1. Trykk F6 for å komme til Tegnelinja.

2. Trykk p√• Pil h√łyre inntil du kommer til knappen for tegneverkt√łyet.

3. Hvis det er en pil ved siden av knappen har knappen en undermeny. Trykk p√• pil opp- eller pil ned-tasten for √• √•pne undermenyen, og trykk pil h√łyre eller pil venstre for √• gj√łre et valg.

4. Press +Enter.

Objektet blir laget i midten av dokumentet.

5. For å gå tilbake til dokumentet, press +F6.

Du kan bruke piltastene for √• plassere objektet der du √łnsker. For √• velge en fra sprettoppmenyen for objektet, trykk Shift + F10.

Velge et objekt

1. Press +F6for å gå inn i dokumentet.

2. Trykk på Tab til du kommer til objektet du vil markere.