Gruppere objekter

Du kan slÄ sammen flere objekter til en gruppe, slik at de opptrer som et enkeltobjekt. Du kan endre egenskapene (for eksempel linjestÞrrelse og fyllfarge) for alle objektene i en gruppe pÄ en gang, men ogsÄ for enkeltobjekter. Grupper kan vÊre midlertidige eller tildelte:

Du kan ogsÄ lage grupper av grupper. Handlinger utfÞrt pÄ en gruppe pÄvirker ikke den relative plasseringa til enkeltobjektene i gruppa.

Gruppere objekter

Ikon

Merk objektene du vil gruppere, og velg Endre – Grupper.

For eksempel kan du gruppere alle objektene i en firmalogo for Ă„ kunne flytte og forstĂžrre logoen som et enkeltobjekt.

Etter at du har gruppert objekter, vil merking av en hvilken som helst del av gruppa merke hele gruppa.

Velge objekter i en gruppe

Ikon

Du kan velge enkeltobjekter i en gruppe ved Ä «gÄ inn i» gruppa. Dobbeltklikk pÄ en gruppe for Ä redigere gruppa, og trykk pÄ et av objektene for Ä velge det. Du kan ogsÄ legge til eller slette objekter i en gruppe i denne modusen. Objektene som ikke er en del av gruppa blir skyggelagt.

Ikon

Dobbeltklikk hvor som helst utenfor en gruppe for Ä gÄ ut av den.