Goal Seek

Åpne et dialogvindu der du kan lĂžse en ligning med en variabel. Etter et vellykket sĂžk vil et dialogvindu med sĂžkeresultatene vises. Dialogvinduet lar deg legge til resultatet og mĂ„lverdien direkte inn i cellen.

For Ă„ bruke denne funksjonen

Choose Tools - Goal Seek.

Standard

In this section, you can define the variables in your formula.

Formelcelle

Skriv inn referansen til cellen som inneholder formelen i denne formelcellen. Sistnevnte celle inneholder denne cellereferansen. Trykk pÄ en annen celle i arket for Ä legge til referansen fra denne cellen i skrivefeltet.

MĂ„lverdi

Skriv inn verdien du vil oppnÄ som et nytt resultat.

Variabelcelle

Skriv inn referansen til cellen med den verdien du vil justere for Ä oppnÄ mÄlverdien.

Forminsk/Maksimer

Trykk pÄ Forminsk for Ä gjÞre dialogvinduet like lite som skrivefeltet. PÄ den mÄten er det lettere Ä merke av omrÄdet i arket. Knappen blir etter dette endret til en Maksimering-knapp. Denne kan brukes til Ä gjenopprette stÞrrelsen pÄ dialogvinduet.

Dialogvinduet blir automatisk minimert nÄr du klikker med musa i et regneark. SÄ snart du slipper museknappen, blir dialogvinduet gjenopprettet. ReferanseomrÄdet du valgte med musa blir vist med blÄ ramme i dokumentet.

Ikon

Forminsk

Ikon

Maksimer