Oversetting av kontrollelementer i redigeringsprogrammet for dialogvinduer

I dialogvinduredigeringen til Basic IDE vil verktÞylinjen «SprÄk» inneholde kontroller du kan bruke til Ä slÄ pÄ og behandle lokaliserte dialogvinduer.

Som standard har dialogvinduer du lager kun en strengressurs for sprÄk. Men hva om du Þnsker Ä lage dialogvinduer som automatisk viser teksten pÄ brukerens sprÄk?

For Ä slÄ pÄ lokaliserte dialogvinduer:

1. Åpne verktĂžylinja «SprĂ„k» fra redigeringsprogrammet for dialogvinduer i Basic ved Ă„ velge Vis → VerktĂžylinjer → SprĂ„k.

VerktÞylinja «SprÄk» vises automatisk hvis det gjeldende biblioteket allerede inneholder et lokalisert dialogvindu.

2. Click the Manage Languages iconManage Language icon on the Language toolbar or on the Toolbox bar.

Du ser her dialogvinduet for Ä hÄndtere sprÄk for det gjeldende biblioteket. Navnet pÄ det gjeldende biblioteket vises i tittellinjen.

3. Trykk pÄ «Legg til» i dialogvinduet for Ä legge til en sprÄkoppfÞring.

Dette steget lar alle nye dialogvinduer inneholde lokaliserbare strengressurser.

4. FÞrste gangen du klikker "Legg Til", vises dialogvinduet for Ä angi sprÄk for brukergrensesnittet.

Du kan ogsÄ endre standardsprÄk i dialogvinduet

5. Velg et sprÄk.

Dette legger til strengressurser som inneholder oversatte versjoner av alle strengene for dialogeigenskapene. Dialogstrengene for standardsprÄket blir kopierte til det nye strengsettet. Senare kan du bytta til det nye sprÄket og oversette strengene.

6. Lukk dialogvinduet eller legg til flere sprÄk.

For Ă„ redigere lokaliserbare kontrollelementer i dialogvinduet

NÄr du har lagt til resursene for lokaliserbare strenger i dialogvinduene, kan du velge sprÄk frÄ nedtrekkslisten i verktÞylinja for sprÄk.

1. Endrer valgt sprÄk til standardsrÄket

2. Sett inn sÄ mange kontroller og strenger som du Þnsker i dialogvinduet.

3. Velg et annet sprÄk i nedtrekkslisten med gjeldende sprÄk.

4. Du kan redigere alle strengene til det andre sprÄket ved hjelp av egenskapsdialogene for kontrollene.

5. Gjenta for alle sprÄk du har lagt til.

Brukerne av dialogvinduet vil se strengene i brukergrensesnittet pÄ sprÄket som er valgt for LibreOffice dersom du har lagt til strenger i det sprÄket.

Dersom ingen av sprÄkene passer det brukarens sprÄk, blir standardsprÄket brukt.

Hvis brukeren har en eldre versjon av LibreOffice uten stÞtte for lokaliserbare strengressurser i dialogvinduer i Basic, vil strengene for standardsprÄket vises.