Applying a Slide Design to a Master Slide

Every slide in a presentation has exactly one master slide, also known as master page. A master slide determines the text formatting style for the title and outline and the background design for all slides that use this master slide.

To apply a new master slide

  1. Select Slide - Master Slide Design.

  2. Кликнете Вчитај.

  3. Под Категории, изберете категорија со дизајн на слајд.

  4. Под Обрасци, изберете образец со дизајнот која сакате го примените. За преглед на образецот, кликнете Повеќе, и потоа изберете го Преглед полето.

  5. Кликнете OK.

  6. Направете едно од следново:

Измена на пополнување на позадина на слајд

Styles