Fontwork For Graphical Text Art

You can use Fontwork to create graphical text art objects.

За креирање на ТекстЕфекти објект

 1. If you don't see the Drawing toolbar or the Fontwork toolbar, choose View - Toolbars to enable the toolbar.

 2. На алатникот Цртање кликнете на иконата Текст ефекти ГалеријаТекстЕфекти икона

 3. Во дијалогот ТекстЕфекти Галерија изберете стил на ТекстЕфекти и кликнете Во ред.

  ТекстЕфекти објектот е вметнат во Вашиот документ.

 4. Кликнете двапати на објектот за влегување во режимот за уредување текст.

 5. Заменете го стандардниот ТекстЕфект текстот со Ваш текст.

 6. Притиснете Esc за излез од режимот за уредување текст.

За уредување на ТекстЕфекти објектот

 1. Кликнете го ТекстЕфекти објектот.

  Се прикажува алатникот ТекстЕфекти. Ако не го гледате алатникот ТекстЕфектиИзберетеПриказ - Алатници - ТекстЕфекти.

 2. Кликнете на иконата во алатникот ТекстЕфекти.

  Достапни се следниве икони:

За уредување на повеќе ТекстЕфекти атрибути

 1. Кликнете го ТекстЕфекти објектот.

 2. Изберете ги својствата од алатникот Својства за цртање објекти. Можете да ја смените ширината, бојата, стилот, бојата за исполнување на линија и друго.

ТекстЕфект алатник

D'oh! You found a bug (text/shared/01/05280000.xhp#fntwrk not found).