Пребарување на табели и документи со формулари

Икона

Во табеларни пресметки и документи во кои контролите на форми се употребени, можете да кликнете на иконата Најди запис на лентата со форми за отворање на дијалог за наоѓање на кои било текст и вредности.

Можете да пребарувате во еден или сите полиња со податоци. Можете да изберете дали текстот ќе биде на почетокот, крајот или која било локација на полето со податоци. Исто така можете да ги користите ? и * џокерите, како во дијалогот Најди & замени. Можете да најдете дополнителни информации за функцијата за пребарување во LibreOffice Help.

Пребарување во филтер на формулари