Állapotsor

Az Állapotsor információkat jelenít meg az aktuális dokumentumról, és különleges funkcióval rendelkező gombokat tartalmaz.

Oldalszám

Az aktuális oldalszám az állapotsor ezen mezőjében látható. Dupla kattintással megnyithatja a Navigátort, amely segítségével navigálhat a dokumentumban. Ha a jobb egérgombbal kattint, megjelenik a dokumentum összes könyvjelzője. Ha egy könyvjelzőre kattint, a kurzor a könyvjelző helyére lép.

Aktuális oldalstílus

Megjeleníti az aktuális oldalstílust. A stílus szerkesztéséhez kattintson duplán, másik stílusra váltáshoz pedig kattintson a jobb egérgombbal.

Nyelv

Megjeleníti a kijelölt szöveg nyelvét.
Kattintson egy menü megnyitásához, ahol kiválaszthatja a kijelölt szöveg vagy az aktuális bekezdés nyelvét.
Válassza a Nincs lehetőséget a kijelölt szöveg helyesírás-ellenőrzésből és elválasztásból történő kizárásához.
Válassza a Vissza az alapértelmezett nyelvre lehetőséget az alapértelmezett nyelv a kijelölésre vagy a bekezdésre való ismételt alkalmazásához.
Válassza a További lehetőséget a további lehetőségeket tartalmazó párbeszédablak megnyitásához.

Beszúrási mód

Displays the current insert mode. You can toggle between INSRT = insert and OVER = overwrite.

Kijelölési mód

Itt válthat a különböző kijelölési módok között.

Dokumentum módosítása

Ha egy megváltozott dokumentum még nincs mentve, ebben a mezőben az állapotsoron egy ikon jelenik meg. Ugyanez érvényes az új, de még nem mentett dokumentumokra is.

Digitális aláírás

Lásd még: Digitális aláírások.

Kombinált megjelenítés

Megjeleníti az aktív dokumentum aktuális információit.

Nagyítás és képernyőn elrendezés

Három vezérlőelem a Writer állapotsorán lehetővé teszi a szöveges dokumentumok nagyításának és a képernyőn elrendezésének módosítását.

A Képernyő-elrendezés ikonok balról jobbra: egyoldalas nézet, több oldal egymás mellett és könyvmód, azaz két oldal egymás mellett, mint egy nyitott könyvben.

A Nagyítás/kicsinyítés csúszkát balra húzva több oldalt tekinthet meg, jobbra húzva pedig ráközelíthet az oldalra, és egy kisebb részét tekintheti meg.

Nagyítás

Megadja az oldal nagyítási tényezőjét.